BLOKADA/ Vučić: Niko neće blokirati autoput bez posledica

BLOKADA/ Vučić: Niko neće blokirati autoput bez posledica

12/06/2018 Off By

Ranka Čičak

Posle otvaranja Lidl centra u Novoj Pazovi Vučić je odgovarao na pitanja novinara. Naravno i o protestima u više gradova Srbije zbog velike cene goriva:

 

– Živ se jedem što sam, kao i obično, rekao pustite ih da rade šta hoće i što sam tako nešto javno rekao, rekao je predsednik Srbije.

Smatra da za cenu benzina ne može mnogo da se uradi, ali da će se za dizel videti.

– Probaćemo nešto da učinimo po pitanju cene dizela, jer je to važno zbog poljoprivrednika i prevoznika. Pokušaćemo nešto i za malinare, čiji protesti nisu bili politički motivisani. Niko neće blokirati autoput bez posledica.To nisu naši pravci, nego međunarodni. Tako gubimo desetine miliona evra, turisti nas izbegavaju. Niko nije rekao da ima 26 zemalja sa višom cenom bezina, kao i da imamo najnižu cenu električne energije. Bugarsku smo prestigli po penzijama i platam, Albaniju da ne govorim… – rekao je Vučić i Pročitao ceo spisak država u kojima je gorivo skuplje. Od 40 i više zemalja Evrope Srbija ima ubedljivo najnižu cenu električne energije: “Skuplja je u Makedoniji i u Bosni i Hercegovini od 20 do 22 odsto”. Rekao je da će se o gorivu razgovarati kada prestane blokada puteva. Bez toga nema razgovora.
Smatra da su trgovačke marže visoke. Između 18 i 20 odsto i to je prostor za razgovor države sa njima.

Na pitanje šta misli o prebijanju jednog građanina tokom blokade u Borči ocenio je da je to brutalno nasilje koje nije viđeno u Srbiji u poslednjih 10 godina:
– Je l’ to budućnost Srbije – pitao je i dodao da država neće dozvoliti da bitange i lopovi “caruju”.♦