SKUPŠTINA SRBIJE/ Šešelj – priprema knjigu o “liku i delu” Jorgovanke Tabaković!

SKUPŠTINA SRBIJE/ Šešelj – priprema knjigu o “liku i delu” Jorgovanke Tabaković!

12/06/2018 Off By

Ranka Čičak

Lider Srpske radikalne stranke, Raikala Vojislav Šešelj rekao je danas, pred svim poslanicima, da je mesec dana pripremao elaborat o Jorgovanki Tabaković i da će uskoro objaviti knjigu o njoj. Osporavaće joj kandidaturu za guvernerku sa stručne strane:

– Ona se hvali jakim dinarom. Ne može dinar da bude jak kada je ekonomija slaba, ali ipak je dinar sada formalno skoro pet odsto skočio u odnosu na evro. Sa našom ekonoijom dinar bi morao 1 posto godišnje da pada kako bi se podsticao izvoz a ne uvoz. Po ovakvom kursu naš je uvoz pet posto jevtiniji. Međutim, prvo bih o njenom moralnom liku. Ko je Jorgovanka Tabaković? Bila je dugo poslanik SRS i ministarka u Vladi narodnog jedinstva od 1998. do 2000 – te. Predložio sam je za ministarku privatizacije i člana Upravnog odbora Telekoma. Kao član Upravnog odbora zaposlila se u njemu na najbolje plaćenom radnom mestu, a da to u stranci niko nije znao. Danas to vidim iz njene biografije. Obezbedila je sebi lukavo veliki stan u Novom Sadu, da u Beogradu ne bode oču i ostala tamo da radi i posle ministarskog mandata. Govorim o nemoralnoj osobi koja je nedostojna da bude guvernerka. To za što smo napadali socijaliste i Julovce su dečje igre. Bilo je još mnogo malverzacija. Ali ipak prednjačila je Jorgovanka. U hotelu Maestral u Pržnu 2014. godine bila je na nekom razvojnom forumu. Nepoznata osoba je upala u njenu sobu. I ona je tvrdila da je videla senku, i da je taj čovek hteo da je ubije i odneo joj torbicu sa lekovima. Crnogorska policija uhapsila je sitnog prestupnika Imera Kerkezija. Istina je to da je Jorgovanka u Budvu donela pola miliona evra i da je nameravala da odande ode u Rim i kupi stan jednoj od ćerki. Ona je kupila stan u Rimu, a njen zet, Nemanja Sekicki postavljen je za drugog sekretara Amasade Srbije u Rimu. Plata mu je 4.5000 evra, samo hiljadu manje nego što mesečno legne na račun Jorgovanke. Odakle njoj pola miliona evra? Umesto da je tada uhapšena, ostala je guvernerka, a predsednik Republike je ponovo predlaže na to mesto. Stan je ostao u Rimu, ali je zet dobio premeštaj u Trst pa Jorgovanka mora da kupi još jedan stan.
– U kampanji za izbore 2012. godine putovala je u inostranstvo, po novac, navodno za SNS. U Mađarskoj su imali udes, pa policija im je našla punu kesu evra. Zvala je u pomoć tadašnjeg ministra MUP-a Ivicu Dačića, pa je on sa kolegom iz Mađarske sredio da se vrati u Srbiju. Jorgovanka nekontrolisano troši pare Narodne banke, kupuje podmetače za noge, kožne prsluke. Potrošila je 87.000 evra na uniforme obezbeđenja i protokola. Stan od 144 kvadratna metra kupljen na kredit dvanaest godina je “zaboravila” da otplaćuje, pa je Telekokm preuzeo njen dug od 78.000 evra.
Šešelj je nabrojao još dvadesetak krivičnih dela Jorgovanke Tabaković i osto toliko afera. Kaže da je čitao njen magistarski rad i da je bio kvalitetan. Ali da je doktrski rad falsifikat:
– Doktorilara je 2011. godine na Fakultetu za uslužni biznis Univerziteta “Ebukons” iz Sremske Kamenice. Univerzitret je poznat po tome što je dao diplomu Tomislavu Nikoliću, njenom ličnom prijatelju. Naravno kada je Toma, “jao – pao” Vučić joj je postao “čio – mio”. Upropastiće nam monetarnu politiku i ekomomiju. Jer kada Vučić počne padati, a neko iz inostranstva nju angažuje za svoje poslove, ona će se prodati, samo je pitanje cene. Jedini guberner na Balkanu koji nije rešio problem kredita u švajcarskim francima je Jorgovanka Tabaković. Koliko je ona nemoralna ličnost, govori i podatak da je ukrala poslanički mandat SRS.♦