NOVA PAZOVA/ Kompanija LIDL otvorila logistički centar!

NOVA PAZOVA/ Kompanija LIDL otvorila logistički centar!

12/06/2018 Off By

Ranka Čičak

U Novoj Pazovi danas je otvoren Logistički centar nemačke kompanije Lidl. Najaljeno je da će do kraja godine Lidl u Sbiji otvoriti između 10 i 20 prodavnica i zaposliti oko 1500 radnika.Kompanija sada u Srbiji ima 500 zaposlenih.

 


U Lidlovom objektu u Novoj Pazovi sada radi 180 ljudi. Prostire se na 45.000 kvadratnih metara. Njegov je kapacitet je za 30.000 paleta i snabdevanje 100 prodavnica.
Logistički centar je otvoren u prisustvu Aleksandra Vučića, ministra trgovine Rasima Ljajića, predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića i nemačkog ambasadora Aksela Ditmana.

Aleksandar Vičić je rekao da je Lidl u logostički centar u Novoj Pazovi investirao 55 miliona evra a na njegovoj izgradni bilo je angažovao 50 domaćih izvođača sa 2.000 radnika.

Rekao je da je dolazak Lidla simobol napretka Srbije jer ta “kompanija posluje u 28 evropskih zemalja kojima Srbija želi da se pridruži.

Predsednik smatra da će Lidl ojačati konkurenciju na domaćem tržištu i da će se u njegovim radnjama odmah naći 300 proizvoda iz Srbije, a da se nada da će ih kasnije biti i više: “kupovna moć građana Srbije će rasti, jer će biti veće plate i penzije i oni žele da kupuju kvalitetnu robu, kakvu će Lidl nuditi”.

Gostima i domaćinama obratio se i nemački ambasador Aksel Ditman Za njega Lidl u Srbiji ne donosi samo radna mesta već i transfer znanja i tehnologija i uključivanje lokalnih dobavljala u njegov lanac. Podsetio da u Srbiji posluje 400 nemačkih kompanija koje zapošljavaju više od 45.000 ljudi.♦