MAKEDONIJA/ Neslaganja u Vladi Makedonije odlažu kraj pregovora sa Grčkom!?

MAKEDONIJA/ Neslaganja u Vladi Makedonije odlažu kraj pregovora sa Grčkom!?

11/06/2018 Off By

 

Sporazum o novom imenu Makedonije između Skoplja i Atine još nije potpisan, a deo grčkih i makedonskih medija tvrdi da je to zbog neslaganja u makedonskoj vladi, odnosno sukoba na liniji ministar spoljnih poslova Nikola Dimitrov, koji je bio glavni pregovarač s grčkim kolegom Nikosom Kocijasom.

 

Zbog toga navodno Dimitrov već pakuje kofere i odlazi s te funkcije, prenosi Tanjug.

Antonio Milošoski, bivši ministar spoljnih poslova u Vladi Makedonije Nikole Gruevskog, na svom Fejzbuk profilu napisao je da ne zna da li je Dimitrov na “istoj liniji” s premijerom Zoranom Zaevim, kada je reč o novom imenu Makedonije, i dodao da je Dimitrov uveliko u komunikacijama sa sedištem UN u Njujorku.

“Ne znam da li je politika Nikole Dimitrova ‘na istoj liniji’ sa Zaevim kada je reč o pitanju novog imena Makedonije, ali diplomate iz Ujedinjenih nacija kažu da ministar ne vidi svoju perspektivu u Republici Makedoniji na duži rok, što će pokazati vreme”, napisao je Milošoski na svom profilu.

Makedonska vlada je, međutim, negirala da postoje neslaganja Dimitrova i Zaeva o pitanju novog imena Makedonije.

Glasnogovornik makedonske vlade Mile Bošnjakovski izjavio je da u vladi Zaev nema razdora.

“Premijer Zoran Zaev, ministar spoljnih poslova Nikole Dimitrov i cela struktura vlasti su na jednoj liniji, duboko uvereni u rešavanju problema i jačanje dostojanstva i identiteta građana”, rekao je Bošnjakovski.

Kako prenose grčki mediji, ministar Dimitrov “Igra igrice” i odgovoran je, kako tvrde, zbog toga što sporazum o imenu još nije potpisan.(Agencije)♦