LSV/Zaustavite pljačku! Smanjite cene goriva!

LSV/Zaustavite pljačku! Smanjite cene goriva!

11/06/2018 Off By

 

Koliko god se Vlada Republike Srbije trudila da to ignoriše, građani su jasno pokazali i pokazuju da je cena goriva nedopustiva i da se mora umanjiti, navodi u pisanoj izjavi medijima gensek LSV Bojan Kostreš:

 

“Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije da reaguje i to tako da: Odmah iskoristi zakonsku mogućnost i umanji akcize na gorivo.
Promeni Zakon o akcizama. Kakva je to akcizna politika u kojoj dizel, gorivo nižeg nivoa prerade, može biti skuplji od bezina? I kako ti dizel gorivo kad nas može biti najskuplje, a plate među najnižim u Evropi? i Pristupi redefinisanju Energetskog sporazuma. Kako je moguće da NIS kao kompanija sa većinskim ruskim vlasništvom i u trenutku dok plaćamo ovakve cene goriva – vadi našu naftu uz najnižu nadoknadu, tzv. rudnu rentu u Evropi?

Dokle će građani ove zemlje više da plaćaju „bratske“ odnose sa Ruskom Federacijom skupim gorivom i pritom budzašto poklanjaju svoju naftu?
Znali smo da će tako biti i zato smo pre deset godina u protestima protiv prodaje NIS-a, skandirali „prodali ste NIS, prodali ste nas“

I zato svih ovih deset godina insistiramo na promeni Energetskog sporazuma koja bi omogućila da prestane iscrpljivanje naših naftnih rezervi uz nadoknadu koja je nekoliko puta manja nego u zemljama u okruženju a čak sedam puta manja nego u Ruskoj Federaciji.(Press LSV)♦