POSLE SAMITA/ Fotografija govori sve

POSLE SAMITA/ Fotografija govori sve

10/06/2018 Off By

 

Nemačka vlada objavila je fotografiju sa sastanka G7, u čijem središtu su Donald Tramp i Angela Merkel.

 

Fotografija sa sastanka G7 koju je objavila njemačka vlada u subotu postala je viralni hit.
“Čini se da ova fotografija govori 1000 riječi: Tramp sedi s prekrštenim rukama, a nemačka kancelarka naginje se prema njemu dok ih ostali vođe okružuju”, piše CBS News.

Ova fotografija je u velikom kontrastu sa službenim fotografijama Bele kuće koje pokazuju “pomirljive” prizore Trampa i drugih svetskih vođa. Postala je viralni hit pre Trumpove izjave da će povući američku podršku izjavi G7. Tramp je na Twitteru objavio da je nakon “lažnih izjava kanadskog premijera Trudoa naložio svojim predstavnicima da ne prihvate konačnu zajedničku izjavu”.

Na konferenciji za novinare nakon Trampovog odlaska, Trudo je izjavio da će uzvratiti SAD-u uvođenjem carina koje će stupiti na snagu 1. jula:
“Mi Kanađani smo pristojni i razumni, ali nećemo dopustiti manipulacije”. Trudo se ne pojavljuje na objavljenoj fotografiji, što takođe prikazuje tenzije tokom samita.

Objavljene su i fotografije s doručka Saveta za jednakost polova u subotu ujutro koje prikazuju prazan sto na Trampovom mestu nakon što je zakasnio. Trudo je u uvodnom govoru rekao: “Oni koju su zalutali pronaći će svoja mesta kada stignu”.♦