SKUPŠTINA/ Zašto Srbija ima najskuplje gorivo?

SKUPŠTINA/ Zašto Srbija ima najskuplje gorivo?

07/06/2018 Off By

Ranka Čičak

Danas su poslanici Skupštine Srbije pitali predsednika države i predsednicu Vlade zašto je gorivo u Srbiji najskuplje u regionu. Boško Obradović je rekao da narod ne zna da tu vrtoglavu cenu čine akcize koje iznose 55 posto, znači više od pola realne cene.

 

Mnogo jevtinije je gorivo u Makedoniji i BiH. Obradović je u svom opozicionom maniru pozvao građane da sutra, u petak od 17 do 18 časova blokiraju svojim vozilima sve putebe u Srbiji, pa tako pokažu vladi da cene treba spustiti:
– Građanski protesti i neposlušnost su jedino što vlast može da razume. Dok građani ne protestvuju vlast neć da reši problem. To su uvideli i malinari koji su dolazili pred vladu, a niko ih nije primao. Kad su blokirali magistralni put, odjednom su počeli da ih primaju i razgovaraju. To su uvidela i udruženja žrtava banaka koje su davale kredite u švajcarcima.
Zoran Živković je potestio da penzioneri uzalud čekaju povećanje primanja i da je zakon koji će im to omogućiti loše sročen. Živković je tražio da mu se odgovori ko je ovlastio predsednika države da obećava fudbalerima novčane nagrade za pobede:
– Da li su te pare predviđene u budžetu za ovu godinu iz kojih su izvora? Da li se to uzima iz budžetske rezerve ili iz onog dela koji je namenjen za podršku penzionom fondu?
Živković je ironično pitao zašto se učutala vlada sve zajedno sa ministarkom Mihajlović o aerodromu Niš. U tom trenutku mu je isključen mikrofon.♦