BEOGRAD/ Zoran Radojičić gradonačelnik

BEOGRAD/ Zoran Radojičić gradonačelnik

07/06/2018 Off By
Direktor Dečje bolnice Zoran Radojičić izabran je na sednici Skupštine grada Beograda, kao kandidat SNS, za novog gradonačelnika prestonice.

Od ukupno 110 odbornika u beogradskom parlamentu, za Radojičića je glasalo 67. Funkciju zamenika graonačelnika obavljaće dosadašnji gradski menadžer Goran Vesić.

Skupština grada Beograda prethodno je završila raspravu koja je trajala četiri sata, a glasalo se tajno zaokruživanjem “za” ili “protiv”, iza paravana.

Radojičić je u ekspozeu rekao da je njegov san da glavni grad Srbije u naredne četiri godine postane prava moderna evropska prestonica, te da od svog tima očekuje da mnogo rade i da imaju rezultate.

Radojičić je u prvom obraćanju nakon izbora za gradonačelnika Beograda rekao da će biti gradonačelnik svih građana, bez obzira na to ko je za koga glasao.

Za članove Gradskog veća predloženi su Dragomir Petronijević, Tanja Popović, Steva Marušić, Miloš Dangubić, Gavril Kovačević, Zoran Adamović, Elena Bilić, Filip Marjanović, Fadilj Eminović, Vojin Vučićević i Vladimir Jestratijević.♦