SEDNICA VLADE/ posao za sto medicinara i finansijska pomoć RS

SEDNICA VLADE/ posao za sto medicinara i finansijska pomoć RS

07/06/2018 Off By

 

Vlada Republike Srbije donela je na današnjoj sednici dva zaključka: o zapošljavanju sto diplomaca Medicinskog fakulteta i o davanju finansijske pomoći Republici Srpskoj.

 

Vlada Srbije donela je Zaključak o davanju saglasnosti da Ministarstvo zdravlja zaposli sto diplomaca Medicinskog fakulteta u zdravstvenim ustanovama u Srbiji. Time je podržala najuspešnije studente koji su svojim radom, znanjem i trudom postigli izuzetne naučne i akademske rezultate. Ovim bi se budućim lekarima omogućilo usavršavanje u okviru državnog sistema zdravstvene zaštite.

Vlada Republike Srbije donela je Zaključak o davanju saglasnosti da se opštini Nevesinje u Republici Srpskoj i „Koordinaciji Srba“ Mostar uputi jednokratna finansijska pomoć.

Vlada je odlučila da uputi jednokratnu finansijsku pomoć od 2.500.000 evra za izgradnju magistralnog puta M20 Gacko – Foča, deonica Tjentište – Brod na Drini, Šćepan polje.

Takođe, doneta je odluka da se opštini Nevesinje uputi finansijska pomoć od 150.000 evra za rekonstrukciju Doma kulture u ovoj opštini.

Odlučeno je i da „Koordinacija Srba“ Mostar dobije finansijsku pomoć u iznosu od 125.000 evra za realizaciju projekata od interesa za srpsku zajednicu u Mostaru.♦