Sutra protest Radikala (i pored zabrane)  zbog festivala ‘Mirdita, dobar dan’

Sutra protest Radikala (i pored zabrane) zbog festivala ‘Mirdita, dobar dan’

29/05/2018 Off By

 

Srpska radikalna stranka najavila je danas da i pored zabrane Ministarstva unutrašnjih poslova, sutra 30.maja, održati protest zbog održavanja festivala „Mirdita, dobar dan“ u Beogradu.

Funkcioner Radikala Miljan Damjanović medijima je rekao da rešenje MUP-a o zabrani okupljanja smatraju ništavnim, navodeći da je reč o „političkoj odluci koja je suprotna zakonima Srbije“.
Rekao je da se u rešenju MUP-a navodi da „postoji opasnost da dođe do ugrožavanja bezbednosti ljudi i imovine i izazivanja nacionalne i verske mržnje, s obzirom da će na festivalu ‘Mirdita, dobar dan’ prisustvovati umetnici i izvođači sa ‘Kosova’, a koji su suprotnih stavova od pristalica Srpske radikalne stranke“:

„Postavlja se pitanje da li se ovde radi o promeni politike Vlade Srbije prema Kosovu i Metohiji. Da li se ono sada smatra nezavisnim? Umesto da zabrani skup te minorne organizacije koju finansiraju zapadne agenture, MUP na opšte zaprepašćenje zabranjuje naš skup, iako smo naveli da tim činom branimo Ustav i zakone Srbije“, rekao je Damjanović.

Damjanović je naveo i da ta stranka već dve nedelje postavlja pitanja premijeru Srbije i ministru unutrašnjih poslova: da li su oni upoznati sa delovanjem Inicijative mladih za ljudska prava kao organizatora festivala „Mirdita, dobar dan“, ali da na njih ne dobija odgovore.♦