SKUPŠTINA SRBIJE: POSLANIČKA PITANJA

22/01/2015 Off By

babic
Ranka Čičak

Zoran Babić iz SNS: Šta radi «Bojan 6 posto» Pajtić?

 

ŠEF poslaničke grue SNS, Zoran Babić, koji je već pre nekoliko dana prozivao Bojana Pajtića iz DS, tvrdeći da on blokira prodaju firme Aleksa Šantić italijanskom kupcu Ferero za 8 miliona dolara, danas je ovo pitanje postavio i zvanično:
– Aleksa Šantić je akcionarsko društvo s 217 radnika, bavi se poljoprivredom i u Agenciji za privatizaciju figurira kao jedna od 502 firme koje još nisu privatizovane. Bivši režim ga je gurao u velike dugove, kako bi ga lakše dao Šariću i Miletu Jerkoviću. Sedamnaest kupaca zainteresovano je za Aleksu Šantića, a najozbiljniji je firma Ferero, koja nudi 8 miliiona dolara.Vlada Srbije tražila je da Agencija za osiguranje depozita, Poreska uprava i Razvojni fond Vojvodine, kao hipotekarni vlasnici, daju saglasnost za prodaju. Međutim, Razvojni fond ne želi to da uradi. Održana su tri Upravna odbora Razvojnog fonda, ali ništa nije odlučeno. Ni Vlada Vojvodine nije donela odluku o tome, iako je u međuvremenu održala 3 sednice. Zato pitam ministra privrede, gospodina Sertića, da li postoje drugi načini kojima bi se nekompetentna, nesposobna i neodgovorna Vlada «Bojana 6 procenata Pajtića» zaobišla u ovom postupku i omogućila prodaja ovog poljoprivrednog dobra.
– Moje drugo pitanje upućeno je Vladi Vojvodine i glasi- u petak, 16 januara ove godine, predsednik Vlade AP Vojvodine, gospodin «Bojan 6 procenata Pajtić» bio je na političkom skupu svoje stranke u Kragujevcu, u radno vreme. Da li je tamo išao svojim kolima, ili je koristio kola AP Vojvodine. Da li je tog dana bio na odmoru, ili je koristio slobodan dan?

Janko Veselinović,iz SDS :Gde su Srbiji ambasadori?

Poslanik Janko Veselinović pita predsednika Vlade i ministra spoljnih poslova zašto Srbija nema ambasadore u devet od ukupno 70 zemalja gde ima ambasade?
– Možda naši ljud ne znaju da mi već više od godinu dana nemamo ambasadore u Nemačkoj, SAD, UAE, Indoneziji, Argentini, Hrvatskoj, Siriji itd. Ovo govori o neozbiljnoj spoljnoj politici. U Srbiji nikada veći budžetski deficit, dug od preko 8 milijardi evra, smanjene plate, strane investicije, usporene evropske integracije, a u svetu nema ko da je predstavlja i pomogne.

Enis Imamović iz SDA Sandžaka tražimo smenu Mehe Omerovića

Enis Imamović iz oslaničkog kluba SDA Sandžak – PDD traži smenu predsednika Odbora za ljudska i manjinska prava, Mehe Omerovića. Kaže da je Štefan File još sredinom prošle godine obavezao Narodnu skupštinu da usvoji konkretan program za rešavanje pitanja manjina u Srbiji:
– A Meho Omerović nije uradio ništa. Za to vreme u izveštaju o manjinama, Bošnjaci, Albanci, Hrvati i Romi označeni su kao narodi pred istrebljenjem u Srbiji.Omerović je čak ombanuo Parlament , kada je rekao da je njegov Odbor odlučio da odbije naše amandmane o manjinama. On u trenutku kada je to rekao, čak nije ni održao sednicu Odbora. Predsednica Skupštine zataškala je aferu i dozvolila da se Odbor sastane retroaktivno.

Ivan Jovanović: Koji zakoni važe za Vulina?

Poslanik Ivan Jovanović pita da li zakoni o javnim nabavkama, o ograničenju broja zaposlenih, o dodeli sredstava i o udruženjima važe i za ministra Aleksandra Vulina:
– Izveštaj revizora za Kancelariju za KiM iz 2013 godine, koju je tada vodio Vulin, pokazuje da nije ispoštovan Zakon o ograničenju broja zaposlenih u administraciji. Na osnovu pojedinačnih odluka 86 miliona dinara preneto je udružejima građana, mimo Uredbe. <


SRBIJA

.

adv21SKUPŠTINA SRBIJE: ADVOKATI SE, KONAČNO, VRAĆAJU!

Aleksandar Marinković: Država je problem sa advokagtima mogla da reši i na drugi način, potpuno drugačiji. Ali, ona

 

 

advokati protestSKUPŠTINA SRBIJE: ZAŠTO SU PROTESTVOVALI ADVOKATI?

  Zbog štrajka advokata, koji traje od 17 septembra prošle godine, Advokatska komora Srbije i Ministarstvo pravde su

 

sku191SEDNICA SKUPŠTINE SRBIJE: IZGLASANE IZMENE ZAKONA O PRIVREDNIM DRUŠTVIMA I ZAKONA O FONDU ZA RAZVOJ

Izmenama Zakona o privrednim društvima Telekomu se omogućava da ne mora da poništi svoj paket vlasništva od 20

 

telekomSEDNICA SKUPŠTINE: RASPRAVA O TRI ZAKONA NEOPHODNA ZA DALJI RAZVOJ PRIVREDE

Poslanici Demokratske stranke odmah su rekli da neće podržati izmene Zakona o privrednim društvima zato što se radilo