Taksisti prekinuli protest

Taksisti prekinuli protest

10/05/2018 Off By

 

Taksisti su prekinuli protest. Njihovi predstavnici nastaviće učešće u Radnoj grupi za izradu Nacrta izmena i dopuna Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

To je dogovoreno na današnjem sastanku predstavnika Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Ugovorne privredne taksi komore Srbije u Vladi Srbije.

Dogovoreno je da predstavnici ovog udruženja taksi preduzetnika uzmu učešće u Koordinacionom telu za praćenje primene propisa i podršku u punoj implementaciji zakona u obavljanju taksi prevoza u drumskom saobraćaju na teritoriji Srbije.

Dogovoreno je i da Izmenama i dopunama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju budu predviđene odredbe kojima će biti onemogućeno i sankcionisano nezakonito organizovanje taksi prevoza putem interneta i drugih aplikacija, kojima se omogućava obavljanje taksi delatnosti od strane firmi koje angažuju lica koja nemaju odobrenje za obavljanje taksi prevoza.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Grada Beograda.♦