Vlada odlučila: dozvoljna brzina na autoputu 130 kilometara!

Vlada odlučila: dozvoljna brzina na autoputu 130 kilometara!

10/05/2018 Off By

 

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici usvojila j nkoliko predloge zakona:

Predlog zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, Predlog zakona o presađivanju ljudskih organa, Predlog zakona o ljudskim ćelijama i tkivima, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o matičnim knjigama, Predlog zakona o dopunama Zakona o ograničavanju raspolaganja imovinom u cilju sprečavanja terorizma i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, kojim se omogućava brzina do 130 km/h na autoputu.

Do povećanja brzine dolazi zbog usklađivanja brzine na autoputu sa većinom zemalja Evropske unije. Do sada je propisana brzina prema našem zakonodavstvu bila 120 km/h a saa je povećanaa za 10 km/h i iznosi 130 km/h.

Na današnjoj sednici, Vlada je donela odluku da se Poseban kolektivni ugovor za radno angažovanje estradno-muzičkih umetnika i izvođača u ugostiteljstvu primenjuje i na poslodavce koji nisu članovi Unije poslodavaca Srbije i koji nisu učestvovali u njegovom zaključivanju.

Donošenjem ove odluke obezbeđuju se jednaki uslovi radnog angažovanja izvođača estradno-muzičkog programa kod svih poslodavaca u Republici Srbiji, čime se sprečava siva ekonomija u toj delatnosti.

Vlada smatra da će ova odluka značajno doprineti efikasnijoj zaštiti radno-muzičkih prava izvođača estradno-muzičkog programa, kao i poslova stručnjaka i saradnika u estradno-muzičkoj oblasti (Press Vlada)♦