Šešelj i dalje provocira: Ako mi padne na pamet u stanju sam da zapalim celu Hrvatsku

Šešelj i dalje provocira: Ako mi padne na pamet u stanju sam da zapalim celu Hrvatsku

24/04/2018 Off By

Ranka Čičak

Koristći poslanička pitanja Vojislav Šešelj je danas predložio premijerki Ani Brnabić da vlada Srbije prizna vladu Republike Srpske Krajine u egzilu. Rekao je da je to najnormalniji potez. Ako ne možemo velikim silama da udarimo po nosu, možemo ovako.

Posle toga na Konferenciji za medije rekao je da će SRS održati svoj miting 6. maja u 11 časova u Hrtkovcima.
– Čuli smo da neće da dozvole, ali mi smo slobodni građani i ne mogu da zabrane da se prošetamo. SRS nikada nije imala mitinge sa lošim posledicama i incidentima. Ako neko hoće kontranmiting, nama to ne smeta, ali ukoliko žele incidente, onda policija treba da im kaže da izaberu drugi termin. Mi ćemo u svakom slčaju doću u zakazano vreme. Ako pokušaju da spreče miting, onda šetamo. Ako nas napadne sedamo na zemlju. To je moja stara taktika jer onda policija ne tuče. Ako bude zabrane neće biti bine i ozvučenje. Jedino to mogu da spreče, a šetnju ne mogu. Hrtkovce smo izabrali jer sam ja protivzakonito osuđen za govor održan u tom mestu. Taj govor nije imao nikakvog efekta za ono što oni tvrde. To može biti samo govor mržnje a ne može biti zločin protiv čovečnosti. Za govor mržnje Savet Evrope preporučuje novčanu kaznu i jednu godinu zatvora. Zato ću oboriti kad tad tu presudu.
Novinari su ga pitali o cepanju hrvatske zastave u Skupštini a on je rekao da od kada se vratio “sa službenog puta” Hrvatska gori i ne može da se ugasi:
– Prvo sam se umešao u njihovu predizbornu kampanju, pa najavio dolazak u Zagreb, zatim sam zapalio njihovu zastavu pred ambasadom u Beogradu, pa se desilo ovo sada. Ako mi padne na pamet u stanju sam da zapalim celu Hrvatsku.
O nedavnom susretu sa američkim ambasadorom u Beogradu rekao je da su se samo pozdravili, pa je Skot kurtuazno pitao kako je:
– Odgovrio sam mu da se spremam da preuzmem vlast. Pitao je kako kad nema izbora. Ja sam mu rekao da će me Tramp pogurati jer sam doprineo njegovoj pobedi. Skot je zaključio da bi to bilo opasno za ceo svet.
Šešelj je rekao novinarima da bi mogao da vrati mandat samo ako poludi.♦