LSV: Ratni zločinac i posle dve nedelje sedi u parlamentu

LSV: Ratni zločinac i posle dve nedelje sedi u parlamentu

24/04/2018 Off By

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović upisanoj izjavi medijima podseća da sutra, u sredu, 25. aprila, navršiće se dve nedelje od kako u Narodnoj skupštini Republike Srbije sedi osuđeni ratni zločinac, koji je odmah istog dana poručio i da je spreman da svoje zločine ponovi. Parlament, kao ni drugi nadležni državni organi još nisu učinili ništa tim povodom.

“Zakon o izboru narodnih poslanika, kao jedan od razloga za prestanak mandata pre isteka vremena na koje je poslanik izabran, navodi pravosnažnu sudsku odluka kojom je poslanik osuđen na kaznu zatvora bezuslovno u trajanju od najmanje šest meseci. Šešelju je, podsetimo, izrečena desetogodišnja zatvorska kazna.

I dok su parlament i nadležni državni organi neodlučni da zakon primene, Šešelj dr Vojislav i njegova organizacija SRS stigli su tokom dve nedelje da izazovu incident zbog kojeg je hrvatska delegacija prekinula posetu Srbiji i isplaniraju skup u Hrtkovcima, prete Nenadu Čanku i Tomislavu Žigmanovu, da Aleksandru Jerkov u poslaničkoj klupi zaspu salvom uvreda i pretnji, da fizički nasrnu na predsednika LSV, a potom prete Oliveri Kovačević i Ivanu Ivanoviću.

Krajnji je trenutak da vlast konačno postane svesna koliko štete ugledu parlamenta nanosi svaki dan koji u poslaničkoj klupi i kao član Odbora za kontrolu službi bezbednosti Narodne skupštine Republike Srbije, provede čovek osuđen za ratni zločin, odnosno progon i podsticanje na progon Hrvata u Hrtkovcima 1992. godine.

Liga socijaldemokrata Vojvodine će nastaviti i sa upornim insistiranjem da se poštuje zakon i Šešelju oduzme mandat.
I nema nameru da dozvoli da se ponove Hrtkovci.(Press LSV) ♦