„Linija“ raspisuje konkurs za učešće na kolektivnoj izložbi na temu „Raskršće””

„Linija“ raspisuje konkurs za učešće na kolektivnoj izložbi na temu „Raskršće””

13/03/2018 Off By

 

Umetnička organizacija “Linija”, raspisuje konkurs za učešće na kolektivnoj izložbi na temu “RASKRŠĆE” za izlaganje u Art- galeriji Gastro bara “20/44” koji se nalazi u srcu Skadarlije, u Skadarskoj ulici broj 40b, u Beogradu.

 

Izložba će biti prodajnog karaktera. Ukoliko dođe do prodaje rada, organizatori izložbe će na Vašu cenu dodati svoju proviziju od 20 procenta.

Konkurs je otvoren do 30. marta 2018 godine.
Kotizacija za izlaganje na izložbi u trajanju od 2 nedelje za umenike iz Beograda, koji radove dostavljaju lično iznosi 1000 rsd. Za umetnike koji radove šalju poštom 1400 rsd, a za umetnike iz inostranstva 15e. U cenu je uračunata priprema I organizacija izložbe, žiriranje, design i štampa kataloga i plakata kao I medijska promocija.
Kotizaciju plaćaju samo umetnici koji prođu žiriranje. Svaki izlagač će dobiti po jedan primerak kataloga.

USLOVI KONKURSA

Na konkurs je potrebno poslati:
– fotografije do dva rada na zatadu temu i lične podatke sa umetničkom biografijom na email adresu: [email protected], najkasnije do 30. mart 2018. godine.
Fotografije do dva rada je potrebno poslati u jpg formatu, u rezoluciji 300dpi i popuniti podatke po dole priloženoj tabeli:
– autor: ime i prezime
– godina rođenja
– kontakt: email, telefon, adresa, grad
– nazivi dela: godina nastanka: tehnika, dimenzije I cene radova
Dozvoljene su sve slikarske tehnike.
Imena odabranih autora biće objavljena nekoliko dana po završetku konkursa.

Radovi koji prođu žiriranje moraju biti uramljeni ili adekvatno opremljeni – dobro kaširani (ne treba uramljivati radove u klips ramove, pošto su nestabilni i lako lomljivi.) Radovi treba da budu na jednoj zakački, na tačno izmerenoj sredini rada. Ukoliko rad ima dve zakačke, treba provući žicu kroz njih, kako bi se mogli okačiti na jednu.
Organizator ne snosi odgovornost u slučaju oštete rada, ukoliko rad nije bio adekvatno opremljen!

Umetnici koji prođu žiriranje u obavezi su da donesu radove u zakazanom roku na adresu galerije.

Prijavljivanjem na konkurs prihvataju se svi uslovi organizatora izložbe, koji su navedeni u konkursu.

Pristigle prijave razmotriće Umetnički savet galerije koji čine: Ana Marinović (grafičarka, članica ULUPUDS-a), Edvina Romanović-Hudeckova (magistar likovnih umetnosti), Igor Markišić (master na odseku grafika i knjiga), Milena Mitrović (dipl. grafički dizajner i master visual dizajna.♦