SUSRET U LONDONU//Haradinaj i Brnabićeva na Investicionom samitu Zapadnog Balkana

SUSRET U LONDONU//Haradinaj i Brnabićeva na Investicionom samitu Zapadnog Balkana

26/02/2018 Off By
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj i premijerka Srbije Ana Brnabić učestvuju na Investicionom samitu Zapadnog Balkana u Londonu. Ogranizuje ga Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), a učestvuju predsednici vlada regiona Zapadnog Balkana, ministri, vodeći privrednici i investitori, saopštila je Vlada Srbije.

Brnabićeva će učestvovati na panelu premijera Zapadnog Balkana, na kojem će govoriti “o prioritetima Srbije, viziji i značaju regionalne saradnje, kao i o važnim regionalnim projektima”. Takođe, ona će, dodaju iz Vlade Srbije, predstaviti mogućnosti i povoljnosti ulaganja u Srbiji. Brnabićeva će govoriti i na panelu o povezivanju u regionu i o digitalnoj agendi za region Zapadnog Balkana.
Iz Vlade Kosova navode da će Haradinaj na ovom samitu predstaviti preko 30 projekata iz različitih kosovskih opština, kao i regionalne projekte vredne oko 600 miliona evra. Pored toga, Haradinaj će održaće bilateralne sastanke sa visokim britanskim zvaničnicima. Na Investicionom samitu učestvuje i ministar za zajednice i povratak i potpredsednik Vlade Kosova, Dalibor Jevtić.(Aencije)♦