Raspisani konkursi iz oblasti javnog informisanja

Raspisani konkursi iz oblasti javnog informisanja

05/02/2018 Off By

www.Balkanekspresrb.rs

Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je konkurse za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2018. godini za koje je opredeljeno je 262 miliona dinara što je najviši iznos do sada.

 

Konkursi, koji traju do 8. marta, su raspisani radi pružanja finansijske podrške medijskim sadržajima koji doprinose ostvarivanju javnog interesa u oblasti javnog informisanja, definisanog članom 15. Zakona o javnom informisanju i medijima.

Pravo učešća imaju izdavači medija čiji je medij upisan u Registar medija koji se vodi u Agenciji za privredne registre, sa podacima upisanim u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Takođe pravo učešća imaju i pravna lica, odnosno preduzetnici koji se bavi proizvodnjom medijskih sadržaja, a koji prilože dokaz da će sufinansiran medijski sadržaj biti realizovan putem medija koji je upisan u Registar medija.

Odluke o raspodeli sredstava biće donete najkasnije u roku od 90 dana od dana zaključenja konkursa.

Ministarstvo kulture i informisanja poziva novinarska i medijska udruženja, koja su registrovana najmanje tri godine pre datuma raspisivanja konkursa, da predlože članove konkursne komisije kao i medijske stručnjake zainteresovane za učešće u radu komisije da pisanim putem predlože svoje članstvo u komisiji.

Detaljne informacije kao i potrebni formulari nalaze se na linku: http://www.kultura.gov.rs/cyr/konkursi.(Press mki)♦