Milorad Dodik sumnja u izgradnu puteva u BiH: “Daleko te turske pare”

Milorad Dodik sumnja u izgradnu puteva u BiH: “Daleko te turske pare”

03/02/2018 Off By

 

Gostujući u sarajevskoj TV Face predsednik RS i lider SNSD-a rekao je kako nema ništa protiv Bakira Izetbegovića jer, kako kaže, lider SDA odlazi sa političke scene. Dodao je kako je Izetbegović u tom pogledu gubitnik , jer je došlo do toga da će biti delegat u Domu naroda i da će veoma brzo izgubiti političku partiju.

 

– Sarajevska javnost to zna bolje nego ja, da on neće ostati vladar u SDA nakon ovih izbora, bar ja tako pretpostavljam. A što se tiče njegovih političkih stavova, on je jedan od najvećih smutljivaca na političkoj sceni, koji je spreman da danas razgovara i dogovori se s vama, a posle toga da to sve slaže i iznova traži neka rešenja. On je čovjek koji ne drži reč, koji ne drži do koncepcije i koji se povlađuje dnevnim ili trenutnim stvarima, rekao je Dodik.
On je dodao da su politčki koncepti SDA i SNSD potpuno različiti.
– U svakom slučaju, s njim nisam nikada uspeo ili malo je ko uspeo da napravi bilo kakav dogovor. Najbolji primer je Radončić kojeg je zatvorio u zatvor, potpuno neopravdano. Sada se vidi da je to bio politički proces, a usput je pokušavao da s njim gradi vlast. To je jedno licemjerje koje ne može proći, pogotovo ne na ovim prostorima, rekao je Dodik.

Kada je reč o izgradnji auto-puteva, Dodik je naveo da je primarni auto-putni pravac Banjaluka-Bijeljina i da će uskoro u celini biti završena deonica do Doboja, te istakao da je jedan od prioriteta i put od Višegrada do Istočnog Sarajeva.

Odgovarajući na pitanje koja će biti varijanta trase auto-puta Beograd-Sarajevo, koji treba da bude građen sredstvima iz Turske, Dodik je rekao da su daleko te turske pare i da nema osećaj da je neko spreman da da novac kako se to prikazuje i očekuje.

“Bilo bi dobro da Turska da dobar kredit za izgradnju puteva. Nisam protiv toga”, rekao je Dodik i dodao da se ne može zabraniti Federaciji BiH da gradi puteve, niti ona to može da zabrani Republici Srpskoj.

Prema njegovim rečima, to je stvar dogovora, a za Republiku Srpsku je važna deonica od Višegrada do Istočnog Sarajeva.

“Mi razgovaramo da izgradimo te puteve sa različitim partnerima i narednih meseci ćemo imati koncipirano rešenje. Put od Višegrada do Istočnog Sarajeva svakako je jedan od prioriteta i pokušaćemo upravo u konceptu koji podrazumeva vezu promovisanu između Sarajeva i Beograda da uključimo i tu trasu auto-puta. Ukoliko to otpadne od kreditora iz Turske, mi ćemo u skladu sa svojim mogućnostima i planovima graditi taj put”, poručio je Dodik.♦