Vučić na KiM: Srbija ne šalje novac za oružje već za vrtiće!

Vučić na KiM: Srbija ne šalje novac za oružje već za vrtiće!

20/01/2018 Off By
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je tri sata razgovarao s predstavnicima kosovskih Srba u Kosovskoj Mitrovici i pozvao ih da ostanu na Kosovu, obećavši da će Srbija voditi takvu politiku da mođe da zaštiti njihove interese.

„Bilo je zahteva da Srbija pomogne u davanju oružja ali moj odgovor je bio da će Srbija da pomogne u davanju novca za vrtiće, škole, zdravstvene ustanove. Molimo vas da nas pustite da ne koristimo oružje, bolje je da ja razgovaram sa Tačijem ili Haradinajem milion puta nego da jedan metak bude ispaljen bilo gde”, rekao je predsednik Srbije.

Vučić je izrazio žaljenje što srpskim vlastima nije omogućeno da učestvuje u istrazi o ubistvu Olivera Ivanovića. On je naveo da prištinske instiucije sada mogu da pokažu šta mogu da urade.

„Za nas nije bitno ko je ubica ili nalogodavac bilo da ima srpsko, albansko ili strano ime, a neću da prihvatim nagađanja o kome se radi, ali prema počiniocima i nalogodavcima ubistva nikakve milosti neće biti“, poručio je.

-Naše je, rekao je, da se ponašamo odgovorno, da razgovaramo, ali ovde nadležnost efektivno imaju prištinske institucije i oni koji su garantovali za njihovu delotvornost.
On se zahvalio predstavnicima Srba, kako je rekao i iz vlasti i iz opozicije koji su se odazvali pozivu na današnji razgovor.

„Dobro smo se razumeli. Nismo mogli u svemu da se saglasimo, ali smo se dobro razumeli, govorili smo otvoreno svi o svemu i tako moramo da se ponašamo uvek“, rekao je Vučić.

Potsetimo da je Vučič danas posetom manastiru Banjska započeo dvodnevnu posetu Kosovu, a nakon razgovor u Kosovskoj Mitrovic, razgovaraće s predstavnicima Srba u Lapljem Selu.(Redakcija)♦