Vučić na KiM: položio  na mestu gde je ubijen Oliver Ivanović

Vučić na KiM: položio na mestu gde je ubijen Oliver Ivanović

20/01/2018 Off By
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi na Kosovu gdje će razgovarati sa političkim predstavnicima Srba i građanima južno od reke Ibar. On je izjavio da će Beograd i Priština razmenjivati informacije o ubistvu Olivera Ivanovića, iako je Srbija tražila da učestvuje u istrazi, a kosovske vlasti to nisu odobrile

-Mi ćemo razmenjivati informacije. Ali ćemo da sačekamo ne priče za novine, već konačne rezultate istrage, ako se to ne desi onda će nam mnoge stvari biti jasnije”, rekao je Vučić. Vučić je rekao da ima tri poruke za Srbe – prva je da moraju da opstanu i ostanu na Kosovu, druga da je došao da razgovaraju o tome ko može da im garantuje bezbednost i treća da vlast Srbije mora da se obračuna sa kriminalom i korupcijom u sopstvenim redovima.
“Srbi moraju da ostanu i opstanu na svojim ognjištima, a država Srbije je pomagala i pomagaće više u budućnosti. Došao sam da razgovaram o bezbednosti Srba, o tome koji organi su tu da im tu bezbednost garantuju”, rekao je Vučić.
On je rekao da je došao i da poruči Albancima da neretko imaju različite interese sa Srbima, ali i da će Srbija dati sve od sebe da sačuva mir.
“Da višedecenijske i viševekovne razmirice rešimo, da obezbjedimo trajnost tog mira i sigurnost za svaku srpsku i svaku albansku porodicu”, rekao je Vučić.
Predsednik Vučić položio je venac na mestu de je ubijen Oliver Ivanović.(Redakcija)♦