Održan treći nagradni turnir „Monetura“ u Narodnoj banci Srbije

Održan treći nagradni turnir „Monetura“ u Narodnoj banci Srbije

22/12/2017 Off By

 

Treći nagradni turnir u društveno edukativnoj igri „Monetura“ održan je danas u Narodnoj banci Srbije. Prvo mesto osvojio je Konstantin Lukić, student Ekonomskog fakulteta u Beogradu, drugo mesto Geljdijani Ramić, student Ekonomskog fakulteta u Subotici, a trećeplasirana je Sanja Radonjić, student Ekonomskog fakulteta u Nišu. Oni će dobiti priliku da učestvuju na narednoj letnjoj praksi za studente u Narodnoj banci Srbije.

 

Pored realizacije turnira u „Moneturi“, saradnja Narodne banke Srbije sa fakultetima podrazumeva realizaciju programa studentskih praksi, praćenja rada studenata i formiranja programa zapošljavanja u skladu s mogućnostima i poslovnim aktivnostima centralne banke. Formiranje mentorskih programa za studente fakulteta, organizovanje gostujućih predavanja i učešća naših zaposlenih na konferencijama i okruglim stolovima na fakultetima, samo su neki od oblika saradnje. Narodna banka Srbije, kao društveno odgovorna institucija, daje veliki značaj finansijskoj edukaciji mladih koja je iz dana u dan sve važnija, pogotovo sada kada se oni suočavaju sa pojavom sve složenijih finansijskih proizvoda.

Turnir „Monetura“ je rezultat višegodišnjeg ulaganja Narodne banke Srbije u oblast finansijske edukacije i kontinuirane saradnje centralne banke i ekonomskih fakulteta.

Narodna banka Srbije ostvarila je saradnju sa fakultetima ekonomskih, pravnih, organizacionih nauka, koja je potvrđena i potpisivanjem Memoranduma o poslovnoj saradnji. Potpisnici su ekonomski fakulteti u Beogradu, Kragujevcu, Nišu, Kosovskoj Mitrovici i Subotici, pravni fakulteti iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Niša i Kosovske Mitrovice i beogradski Fakultet organizacionih nauka. Takođe, Memorandum je potpisan i sa Matematičkim fakultetom.

Na ovogodišnjem turniru učestvovalo je devet fakulteta, a pravo da se takmiče ostvarili su studenti završnih godina sa prosekom 8.00 i više u dosadašnjem toku studija.

Narodna banka Srbije je realizovala više od devedeset turnira u srednjim ekonomskim školama i na ekonomskim fakultetima sirom Srbije.(Press NBS)♦