Hag: Udruženje “Majke enklava Srebrenica i Žepa” planiraju da tuže Srbiju!

Hag: Udruženje “Majke enklava Srebrenica i Žepa” planiraju da tuže Srbiju!

22/11/2017 Off By
Predsednica Udruženja “Majke enklava Srebrenica i Žepa” Munira Subašić poručila je nakon što je Ratko Mladić, ratni komandant Vojske Republike Srpske, danas u Hagu prvostepeno osuđen na doživotnu kaznu zatvora, da žrtva nikada ne može biti zadovoljna:

“Ovo je ista presuda koja je bila i Karadžiću, jedino što je on dobio doživotnu, a Karadžić 40 godina. Jedina je razlika da je Mladić imao veze sa vojskom Srbije. Mi žrtve sada imamo pravo da podignemo optužnicu i protiv Srbije i RS-a”, izjavila je Subašićeva.
Poželela je da Mladić živi još dugo i dočeka žalbenu presudu.
“A, da mu svaku noć na oči dolazi moj sin i njegova kćerka koja se ubila zbog njega i sva nevino ubijena djeca”, poručila je Subašić a prenela agencija Anadolija.
Predsednica Udruženja “Majke Srebrenice” Hatidža Mehmedović smatra da je doživotna kazna zatvora za Ratka Mladića, ratnog komandanta Vojske Republike Srpske, samo kap u moru, prenosi AA:

“Tužni smo zašto nije odgovarao za sve opštine koje su mu navedene i za sve zločine na prostoru BiH, ali to je verovatno politika odradila svoje”, poručila je Mehmedovićeva, koja je danas prisustvovala izricanju presude u Hagu.
Ova presuda trebala bi, kako je rekla, da puno znači za pravdu i pomirenje, ako to bude htela druga strana.

“Da sagleda činjenice, prihvati argumente i krenemo ka boljoj budućnosti. I da se prestane negirati i genocid i ono što se dešavalo na prostoru BiH. Znamo da je Srbija počinila agresiju na BiH”, dodala je Mehmedovićeva.(AA)♦