Posle presude: Šta je Ratko rekao Darku Mladiću

Posle presude: Šta je Ratko rekao Darku Mladiću

22/11/2017 Off By

 

Nakon što je bivši komadant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratko Mladić danas osuđen na doživotni zatvor, oglasio se njegov sin Darko Mladić.

“Nažalost, moram reći da na Zapadu nema ništa novo. Ovo telo koje se naziva tribunalom za zločine u bivšoj Jugoslaviji nije uspelo u misiji jer je zanemarilo brojne srpske žrtve. Danas smo svedočili kako je pravda zamenjena ratnom propagandom. Činjenice su zanemarene”, izjavio je televiziji N1 je Mladić junior.

Nakon toga, Darko Mladić je medijima saopštio šta mu je otac rekao nakon izricanja presude.

“Prenosim vam poruku mog oca: Rekao je da je sve ovo laž i da je ovo komisija NATO-a i pokušavaju kriminalizirati srpski narod koji se štitio od agresije. Otkako se završio rat u bivšoj Jugoslaviji nije bilo prekida vatre u svetu i nismo videli verzije generala Mladića u Siriji ili negde drugo širom sveta. Istovremeno, kada se druga strana odluči na takve poteze, tada nema suđenja i procesuiranja zločina”, kazao je Darko Mladić.

Podsjećamo, Haški tribunal danas je izrekao doživotnu kaznu zatvora za bivšeg komadanta Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića.

U prvostepenoj presudi Ratko Mladić je osuđen po 10 tački optužnice, između ostalog i za genocid počinjen u Srebrenici.♦