Pitalice poslanika: zašto nije smenjena direktorka Pošte Mira Petrović?

Pitalice poslanika: zašto nije smenjena direktorka Pošte Mira Petrović?

21/11/2017 Off By

Ranka Čičak

Četvrtak je dan kada narodni poslanici postavljaju pitanja predstavnicima vlasti i očekuju odgovore koje, obično, nikada i ne dobiju.

Tako je bilo i danas.
Aleksndra Jerkov: “Imam nekoliko pitanja za različite funkcionere i organe, a sve se odnose na skandaloznu odluku Skupštine grada Zrenjanina da najbolje poljoprivredno zemljište u državnoj svojini u gradu Zrenjaninu bez licitacije, bez pravila, bez bilo kakvih uslova i, ja bih rekla bez ikakve časti, dodeli privatnoj kompaniji “Tenis” i još dvema domaćim kompanijama, od kojih je jedna verovatno, ne verovatno nego koicidencijom upravo vlasništvo jednog od odbornika vladajuće koalicije, Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje u Zrenjaninu. Radi se o odborniku Željku Malušiću.
– Moje prvo pitanje u tom smislu ide upravo Agenciji za borbu protiv korupcije, jer je onome ko je u toj agenciji ostao dok je SNS nije potpuno razbucala dali zna da je jedna od firmi koja je dobila ovaj posao u Skupštini grada Zrenjanina u vlasništvu odbornika vladajuće koalicije, koji je i sam učestvovao u donošenju odluke da se državno poljoprivredno zemljište dodeli upravo njemu i njegovoj firmi?
Jerkova je pitala ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića:
Da li zna da poljoprivrednicima koji su do sada obrađivali to zemljište, ostaje samo kao mogućnosti ili sada da rade kao nadničari na zemljištu koje su dodelili “Tenisu” i svom odborniku ili da prestanu da se bave poljoprivredom i time posle generacija koje su se u njihovim porodicama bavile poljoprivredom, ostanu bez ikakvog posla?
– Da li ministar Nedimović zna to što SNS poklanja svojim poslovnim partnerim nije njihovo, da su tu zemlju generacije paora u Vojvodini otimle od močvara da bi od nje naprvile dans jednu od najplodnijih zemljišta u Evropi i da bi SNS bez kriterijuma, bez pravila, bez uslov i bez mogućnosti da se drugi takmiče sada tu zemlju poklnjju svojim poslovnim prtnerima?
Pitanje o “Tenisu” i Zrenjaninu Nedimoviću je postvio i Ivan Kostić. Kostića je zanimalo i “Kada će partijskoj televiziji SNS, TV Pink biti oduzeta nacionalna frekvencija zbog propagnde vladajuće stranke i emitovanja nemoralnih rijaliti šoua?
Ivan Kostića zanimalo je kada će biti smenjena direktora “Pošte Srbija” Mira Petrović kojoj je pre tri meseca istekao mandat na mestu vršioca dužnosti direktora “Pošte”, gde je postvljena po podeli prtijskog plena kao sekretarice Milna Krkobabića. Ko je dozvolio da podeli suspenzije za 47 sindikalaca “Pošte”koji su u štrjku i koji su istakli opravdne zahteve da Mira Petrović mora biti smenjena?♦