Skupštinski skandalčići: zašto je Boškov “miš” udrio Martinovića?

Skupštinski skandalčići: zašto je Boškov “miš” udrio Martinovića?

21/11/2017 Off By

 

Lider Pokreta Dveri Boško Obradović je danas mišem od lap topa gađao u lice predsednika Administrativnog odbora Skupštine Aleksandra Martinovića (SNS).

Incident se dogodio na sednici Odbora koji je raspravljao o novčanom kažnjavanju poslanika zbog izrečenih opomena.
Prethodno je, Martinović Obradoviću, kome je ranije izrečena mera udaljenja sa sednice Skupštine Srbije na 20 dana, izrekao opomenu.

Obradoviću je opomena izrečena zato što je lider Dveri pokazao plakat na kome je pisalo “Majo, pokrala si Novi Sad”.
Obradović je potom ustao žustro negodujući uz reči “Kako te nije sramota Martinoviću, kako možeš da budeš krpa”.
U jednom trenutku u salu je ušlo obezbeđenje, a verbalni sukob, uz koškanje poslanika Dveri SNS nastavljen je i nakon zaključenja sednice.
Informtivna služba Dveri povodom ovog incident opisl je svoju verziju incident:
“Nakon podizanja plakata sa natpisom „Majo, pokrala si Novi Sad“ , na sednici Administrativnog odbora, Bošku Obradoviću je oduzeta reč i bez obrazloženja je dobio opomenu, iako se ne zna na koju Maju se odnosio tekst na plakatu. Očito su predstavnici vlasti prepoznali Maju Gojković i njenu krađu Novog Sada u vreme dok je bila gradonačelnik. Boško Obradović je reagovao postavljajući Martinoviću više pitanja od kuda mu pravo da mu isključi mikrofon i oduzme reč na šta Martinović nije imao odgovor.
Na ovoj sednici Administrativnog odbora Narodne skupštine razmatrano je isključenje Boška Obradovića sa sednice na 20 dana, isto ono isključenje o kojem nikada nije formalno obavešten i za koje nije bilo nikakvog osnova. Iako je Boško Obradović tražio hitnu sednicu Administrativnog odbora, ona je održana tek nakon tri nedelje i tom prilikom poslanici opozicije su doživeli novi skandal i poniženje. Bošku Obradoviću je oduzeta reč, priliku da govori nije dobio ni Đorđe Vukadinović koji je trebalo da posvedoči da nije udaren plakatom „VUČIĆ-BRAT-KUMOVI-LOPOVI“ na sednici 26. oktobra, a reč nisu dobili ni drugi poslanici opozicije koji su se javili. Martinović je na silu završio sednicu i izrekao nove kazne poslanicima opozicije.
Povodom ovog najnovijeg političkog nasilja u Narodnoj skupštini od strane SNS, Boško Obradović izjavio je sledeće: „Mi se borimo protiv nepravde, a njih boli istina. Oni moraju da nas stalno prekidaju da se u Skupštini ne bi govorilo o kriminalu i korupciji, izdaji Kosova i Metohije i da bi glas opozicije bio ukinut pred nastupajuće beogradske i vanredne parlamentarne izbore. Naš stav je da nismo krpe, imamo integritet, imamo ličnost, imamo stav. Mi ne dozvoljavamo da nas neko gazi i ponižava. Verujem da će građani Srbije ceniti našu borbu protiv Vučićeve vlasti i da zajedno nećemo dozvoliti da nas predstavnici vlasti dalje maltretiraju, pljačkaju i ponižavaju“.♦