Skupština Srbije: Maja pokazala “fašističku” modricu!

Skupština Srbije: Maja pokazala “fašističku” modricu!

01/11/2017 Off By

 

Ranka Čičak

Opozicija u Skupštini Srbije je i danas tvrdila da je dualno obrazovanje najgori potez koji u ovom trenutku nameću vlasti Srbije Tvdrdi da je to pokušaj da se za strane investitore obezbedi što jeftnija radna snaga i da niko ne brine o tome kako će se poslodavci ponašati prema radnicima – deci.

Marinika Tepić je poručila:

-Džaba vam, gospodine ministre svi halospevi na račun ovog Zakona o dualnom obrazovanju, kada svi znaju da je to način da legalizujete dečji rad kao najjeftiniju radnu snagu u Srbiji. I profesorima srednjih stručnih škola je muka što ih ovim Zakonom činite saučesnicima u tom vašem nedelu. Ali to ne smeju da vam kažu, jer se plaše odmazde.
Vjerica Radeta je ljuta što u Zakonu ne piše koliko će deca zarađivati i hoće li im se uplaćivati doprinosi za socijalno i penzijsko osiguranje.
Opozicija je zamerila što se danas u Srbiji može zaposliti samo s članskom kartom SNS. Međutim, amandmani opozicije nisu imali nikakve šanse da prođu.
U usijanoj atmosferi ponovo je zapaljena iskra svađe predsednice Maje Gojković sa poslanicima Dveri. Ona je ponovila kako su je ovi poslanici gurali i vukli juče, pa je morala da traži pomoć skupštinskog lekara. Branka Stamenković iz Dveri tražila je opomenu za predsednicu, koja je u tom trenutku diskutovala iz klupe, kao poslanik, zato što se udaljila od teme na dnevnom redu. Na galeriji su bili učenici Prve beogradske gimnazije, pa je Branka s užasom na licu rekla da se stidi što ta deca gledaju kako predsednica ne govori o temi, već o njenim modricama.
Maja Gojković joj je odgovorila da treba da bude kažnjena , a poslanici Dveri pohvaljeni zbog nasilja u parlamentu:
– Čuli ste, jedina je njena zamerka što sam rekla da imam modrice posle jučerašnjeg demokratskog delovanja Dveri. Pa nisam govorila o tački dnevnog reda. Govorila sam o nasilju nad ženama u parlamentu i o tome kako se poslanička grupa Dveri objašnjava s političkim neistomišljenicima. Pa, bojim se. Ako je ovo najava početka rađanja fašizma u našoj državi, onda se bojim. Juče mi je pomogao lekar u ambulanti. Danas sam morala ponovo da se javim zbog bolova.Modrice govore više od mojih reči.
Poslanici Dveri rekli su da nema dokaza niti snimaka koji bi potvrdili da Maja govori istinu. Sednica se nastavlja sutra.♦