Dejtonski sporazum: otkriven original falsifikata!?

Dejtonski sporazum: otkriven original falsifikata!?

01/11/2017 Off By

 

Originalni primerak Dejtonskog mirovnog sporazuma koji pripada Bosni i Hercegovini nalazi se u sefu Arhiva Predsjedništva Bosne i Hercegovine, potvrđeno je ekskluzivno za Anadoliju od izvora bliskog kolektivnom šefu države.

“Samo su države dobile originalne dokumente, a onaj koji pripada državi BiH sigurno je u sefu Arhiva Predsjedništva BiH. Dakle, ni u kom slučaju dokument koji je MUP RS-a pronašao sinoć na Palama ne pripada originalnoj verziji dokumenta Dejtonskog mirovnog sporazuma koji pripada Bosni i Hercegovini”, potvrđeno je za Anadoliju.
Sagovornik tvrdi da postoje dvije mogućnosti o dokumentu koji je sinoć pronađen na Palama. Ili da je originalni dokument Dejtonskog mirovnog sporazuma iz Srbije, jer Srbija se žalila da nemaju svog originalnog dokumenta, ili da ono što su našli na Palama, što je vrlo izvjesna mogućnost, nije uopšte original.
“Treba sačekati veštačenje, jer postoji mogućnost da to uopšte nije original. Naime, taj primjerak koji je trenutno u rukama MUP-a RS možda uopšte nije original ili da je original iz Srbije, jer je ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio da je srpski primer nestao.
Tvrdi da su se, čak, prošle i pretprošle godine delili faksimili orginalnog dokumenta iz Hrvatske.
“Čak je i kabinet člana Predsedništva BiH Mladena Ivanića dobio jedan takav primerak”, kaže sugovornik Anadolije.(Agencije)