Treći Belgrade Riot Fest: gostuju legendarni pankeri iz Velike Britanije – The Last Resort!

Treći Belgrade Riot Fest: gostuju legendarni pankeri iz Velike Britanije – The Last Resort!

17/10/2017 Off By

 

Ljiljana Zdravković

Treći Belgrade Riot Fest održaće se 21.oktobra od 20 časova u sali Amerikana Doma omladine Beograda. Na ovom izdanju, sada već tradicionalnog festivala nastupiće bendovi: Birtija, Drink Or Die, Žuta minuta, Štab i Cepeni Ćunci, a kao hedlajneri najavljeni su legendarni pankeri iz Velike Britanije – The Last Resort!

The Last Resort je ime dobro poznato svima koji su pratili i prate punk i Oi scenu još osamdesetih godina – jedan su od prvih i najpopularnijih Oi bendova na svetu! Svoju priču započeli su 1980.godine i ona još uvek traje, a Roi, JJ, Mik i Beef obećavaju veče puno prave, iskrene, sirove punk Oi energije, ne treba ga propustiti!
Nastup na Belgrade Riot festivalu 21.oktobra za The Last Resort kao i za sve njihove fanove, biće poseban – u Beogradu se bend oprašta od dugogodišnjeg člana, gitariste Beef-a! Ovaj nastup biće im poslednja zajednička svirka i poslednja prilika da ih u ovom sastavu vidimo na bini!
“Beef je zaista bio važan član benda“ kaže JJ i dodaje: „Roi i ja sviramo sa njim otkad znam za sebe, tako da je logično da sam jako tužan što ide“ Ali iako su tužni zbog ove važne prekretnice u bendu, raduju se ovom koncertu: „ono što znam je da će publika u Beogradu videti jedan prokleto dobar koncert – mi uvek dajemo 100%!”
Pored ovog legendarnog britanskog benda, na trećem Belgrade Riot festivalu nastupiće i pet domaćih bendova, a nastupaju ovim redom:
Od 19 do 19, 30 nastupa Štab, zatim od 19, 45 do 20, 30 Drink Or Die. Žuta minta nastupa od 20,45 do 21,00, a Cepeni Žunci od 21,45 do 22,30.
Posle njih nastupaju Resorti. Njihov koncer trajaće do ponoći. Posle njih do 1,00 nastupa Birtija.

Ulaznice za Belgrade Riot III po ceni od 1490 dinara već su u prodaji na svim prodajnim mestima Eventima kao i online na www.eventim.rs. Na dan festivala cena ulaznice iznosiće 1890 dinara. Organizator festivala je Route 011.♦