Aleksandar Vučić: 5. oktobar prekretnica u životu Srba!

Aleksandar Vučić: 5. oktobar prekretnica u životu Srba!

05/10/2017 Off By

Ranka Čičak

Kompanija Global iz Nepala odvorila je danas svoj prvi pogon u Evropi. Već danas popodne iz Rume su krenule prve nudle za Englesku, a one će se distribuirati po celoj Evropi pod firmom Vaj Vaj.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić iako bolestan došao je danas na otvaranje, a vlasnik Kompanije Binod Čaudri, prvi milijarder u svetu nepalskog porekla, zajedno sa sinom Nirvanoi Čaudrijem iako je već tri meseca fabrika dovršena čekao je prvi slobodan trenutak srpskog predsednika da je i zvanično otvori.
Ova firma ima 122 fabrike i 76 brendova, a u Evropu ulazi preko Rume.
Na svečanosti je predsednik Srbije rekao da mu je ovo već četvrta fabrika koju otvara u Rumi:
– Fabrika zapošljava sto radnika u ovom trenutku, a primiće još 313 ljudi. Za njih je vlada uplatila 3.950.000 dolara subvencije.
Predsednik Vučić najavio je podatke o povrećanju plata i penzija već za nekoliko dana.
Posle svečanosti novinarima je odgovorio na bezbroj pitanja, od kojih su ga neka iznervirala;
– A šta bi vi hteli da uradim Šliuvančaninu (oficir JNA osuđen u Hagu) da ga stavimo u okove? odgovorio je novinarki N1 koju je zanimalo da li se Hrvati ljute što se Šljivančanin šeta po svečanostima i što je došao pred fabriku koja se otvarala u Rumi da pozdravi Vučića.
Na pitanje oko istrage ubistva gardista predsednik je odgovorio da je ona bila usporavana zato što su se mnogui plašili da odgovaraju praveći privatne kalkulacije.
Danas je 5.oktobar pa novinari nisu propustili da traže predsedniku ocenu na istorijsku vrednost tog događaja. Rekao je da je to bila prekretnica u našem življenju i da nas je otvorila prema svetu. Na žalost posle nje su na vlast došli oni jkoji su omogućili prve kriminalne privatizacije.
Vučić nije hteo da ulazi u procenu ponašanja Kolinde Grabar Kitarović. On je uvek spreman za saradnju i računa da će do nje doći. Isto tako miroljubivo govori o hrvatskim optužbama za genocid i smatra da se ovakva rasprava o tome ne može iskoristiti na buduću saradnju.
O ipoziciji, Saši Jankoviću i tvrdnjama njegove partije da se u neke beogradske opštiune naseljavaju fiktivni glasači, kaže da je sve lako poverljivo i da su to klevetanja bez dokaza.
Najavio je razgovor sa Putinom za dva dana, smatra da Albanci neće odustati od borbe za UNESKO ali će srpsko rukovodstvo uraditi sve da do toga ne dođe.♦