Prekinuta sednica Skupštine Srbije: Srđan Nogo isključen sa sednice

Prekinuta sednica Skupštine Srbije: Srđan Nogo isključen sa sednice

05/10/2017 Off By

 

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković prekinula je današnju sednicu jer, kako je rekla ne želi izbacivanje poslanika iz sale. Nastavak rada je zakazala za sutra.

Tokom sednice, koja je počela postavljanjem poslaničkih pitanja određena je najpre destominutna, a potom i jednočasovna pauza, posle izricanja opomena i isključivanja sa sednice poslanika Dveri Srđana Noga koji i nakon toga nije napustio skupštinsku salu.

Gojkovićeva je, posle pauze, koja se ipak produžila na više od dva sata, rekla da je u međuvremenu održala konsultacije, te da je očekivala izvinjenje Noga, i to ne Arsiću, već poslanicima, kako bi se nastavio rad, ali da nisu uspeli da se dogovore.
“Bila sam spremna da povučem sve opomene koje su ovde izrečene. Nismo mogli da se dogovorimo. Ne želim da dovodim ljude iz obezbeđenje u neprijatnu situaciju, nije korektno, da vidimo takvu sliku u parlamentu”, rekla je Gojkovićeva.
Nogu su izrečene dve opomene i mera udaljenja sa sednice, dok je šefu poslaničke grupe opozicione SDS Marku Đurišiću izrečena opomena, jer je poslaniku SNS Darku Laketiću rekao da je konj.
Đurišić je, u delu predviđenom za poslanička pitanja, govorio kako ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izbegava da se izjasni o tome ko je naložio rušenje objekata u Savamali, te kako nije govorio istinu kada je, ranije, rekao da protiv učesnika posleizbornih protesta neće biti prekršajnih prijava.
Na to je reagovao poslanik Laketić, ali se u skupštinskom prenosu nije moglo čuti šta je rekao, da bi mu Đurišić dobaci: “Konju”!♦