Švajcarci Kinezima prodaju konzervisani alpski vazduh

Švajcarci Kinezima prodaju konzervisani alpski vazduh

27/09/2017 Off By
Jedna mala i ambiciozna švajcarska firma ponudila je tržištu konzervisani sveži vazduh namenjen zemljama s visokom stopom zagađenog vazduha, pre svega Kini.

Kako piše švajcarski portal Local, firma Swiss Alpine Air prikupila je i flaširala svež vazduh iz nekoliko alpskih kantona koji namerava da prodaje zemljama s visokom stopom zagađenosti, a među zemljama na koje najviše cilja je Kina.
‘Iako ideja može da izgleda čudno građanima Švajcarske, ciljna grupa firme su građani susednih evropskih država i turisti iz država kao što je Kina’, izjavio je izvršni direktor kompanije iz Ciriha.
‘Ovaj proizvod namijenjen je populaciji koja je svakodnevno izložena teškom zagađenju koje im može skratiti živote i izazvati teške zdravstvene probleme’, pojasnio je švajcarski menadžer Deni Wur.
Iako svestan činjenice da flađa švajcarskog vazduha ne može da reši globalne probleme zagađenja, on veruje kako je ‘vrlo lepo da imate mogućnost da povremeno udišete čist i svež vazduh.
-Kina već kupuje vazduh iz Kanade i Australije, no mi smatramo kako je švajcarski alpski vazduh znatno bolji, pohvalio se preduzetnik dodajući kako je njegova firma već prodala nekoliko serija konzervisanog vazduha.
Konzerve vazuha zapremine sedam litara mogu da se naruče preko interneta po ceni od 18,47 švajcarskih franaka.♦