Sednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove: kriminalci vežbaju u vojnim streljanama – po zakonu?

Sednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove: kriminalci vežbaju u vojnim streljanama – po zakonu?

12/09/2017 Off By

 

 


Predsednici Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Mariji Obradović nije danas bilo lako da se nosi sa napadima opozicije. Na sva neprijatna pitanja ipak je smireno odgovarao ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Marko Đuruišić primetio je da se u julu od 600 dobrovoljaca za vojni rok, koliko je bilo planirano, pojavilo samo pola.
Vulin kaže da nikada broj planiranih nije bio fiksni.
Na zamerku Đurušića što Aleksandra Vučića jedino Vulin naziva vrhovnim komandantom, Ministar odgovara:
– Ako neko komanduje zove se komandant, a predsednik države je vrhovni komandant.
Đurišić je morao da pomene i avione koje čekamo iz Rusije:
– Da li je tih nekoliko aviona koje čekamo kao poklon, a koštaće nas 180 miliona evra, rezultat neke naše analize šta je vojsci potrebno? I kada će oni stići?
Pošto je Ministar odgovorio da će avioni biti tu do kraja godine, poslanik Miroslav Lazanski je bio oduševljen, ali mu nije bilo jasno hoće li do kraja godine stići remontovani avioni li će oni tek tada biti dati u remont. Zatim je pozvao sve kolege da se uzdrže od prigovaranja i nervoze:
– Uostalom pogledajte države oko nas. Sve imaju bolju ratnu flotu. Moramo se rukovoditi time. Ako želimo da budemo ozbiljna vojska, bez migova ne možemo.
Đurišić se ljuti i zbog toga što je na pitanje opozicije šta traže neki sumnjivi ljudi u vojnijm streljanama, Ministarstvo odgovorilo da to nije protiv zakonito:
– Aleksandar Stanković i Velja Nevolja, oboje sa kriminalnim dosijeima su znači po zakonu u vojnim streljanama? Recite mi o kom se zakonu radi?
Ministar Vulin najavio je povećanje plata i standarda zaposlenima u vojsci. Članovima Odbora dopao se predlog Lazanskog da se iz Tivta preseli podmornica koju je Crna Gora još odavno poklonila Srbiji. I da se podmornica stavi u muzej.♦