Protest Autohtone hrvatske stranke prava: palili srpski nedeljnik “Novosti”

Protest Autohtone hrvatske stranke prava: palili srpski nedeljnik “Novosti”

02/09/2017 Off By

 

Dvadesetak simpatizera Autohtone – Hrvatske stranke prava (A-HSP) danas je protestvovalo ispred sedišta Srpskog narodnog vijeća (SNV) u Zagrebu, pod sloganom ‘Zaustavili smo vas 1991., zaustavit ćemo vas opet’, a lider te neparlamentarne stranke Dražen Keleminec pritom je spalio primjerak SNV-ovog nedeljnika “Novosti”, rekavši da su pozivale na podmetanje požara u Hrvatskoj u jeku turističke sezone.

Dražen Keleminec je pozvao premijera Andreja Plenkovića da ne zabranjuje pozdrav ‘za dom spremni’. “Došli smo ispred sjedišta SNV-a Milorada Pupovca suprotstaviti se njihovoj velikosrpskoj politici u Hrvatskoj, zaustavili smo ih 1991. zaustavit ćemo ih i sada”, izjavio je Keleminec u zagrebačkoj Gajevoj ulici, okružen s 20-tak pristalica i isto toliko predstavnika medija.
Protest je nadzirala i snimala interventna policija s otprilike dvostruko više pripadnika. Pristalice na skupu nosile su zastavu sa stranačkim grbom na kojoj je bio i natpis “za dom spremni”. Keleminac je u “govoru” istaknuo da se taj pozdrav ne sme micati sa spomen ploče, poručujući da su uz njega mnogi branitelji dali živote za Republiku Hrvatsku.
Tvrdio je i da se novcem iz hrvatskog državnog budžeta podižu četnički spomenici. “Ako vi skinete ploču HOS-a mi ćemo skinuti sve četničke ploče po Hrvatskoj i četnički spomenik u Srbu”, rekao je.
Prozvao je Pupovca i da dobiva milijune kuna iz hrvatskog državnog budžeta, a onda, kaže, ide u svet i tvrdi da je Republika Hrvatska – ‘genocidna, fašistička i ustaška država’.♦