Vulin uručio zahvalnicu Gašiću

Vulin uručio zahvalnicu Gašiću

30/08/2017 Off By

 

Ministar odbrane Aleksandar Vulin uručio je danas Specijalnu zahvalnicu Ministarstva odbrane direktoru Bezbednosno-informativne agencije Bratislavu Gašiću za njegov lični doprinos i angažovanje, koji su doveli do prenosa osnivačkih prava i obaveza Muzeja vazduhoplovstva – Beograd na Republiku Srbiju.

„U Muzeju se nalazi istinsko bogatstvo, on je izuzetan spomenik istorije koji se više decenija nalazio u nerešenom statusu. Ugovorom o prenosu osnivačkih prava, potpisanom 15. marta ove godine sa ovlašćenim predstavnicima osnivača nekadašnjeg Muzeja jugoslovenskog vazduhoplovstva, stvoreni su uslovi da ta institucija postane vlasništvo Republike Srbije. Ovim priznanjem želimo da se zahvalimo Bratislavu Gašiću na njegovom trudu i viziji koji su do toga doveli. Ministarstvo odbrane će se u budućnosti starati da se muzejsko blago sačuva za generacije koje dolaze“, rekao je ministar Vulin.
Muzej vazduhoplovstva – Beograd biće od 1. januara naredne godine u vlasništvu Republike Srbije, a njime će rukovoditi Ministarstvo odbrane.♦