DJB pita: Na osnovu kojih nadležnosti Vučić pregovora u Briselu?

DJB pita: Na osnovu kojih nadležnosti Vučić pregovora u Briselu?

30/08/2017 Off By
O čemu će predsednik države sutra pregovarati u Briselu? Na osnovu kojih nadležnosti? I unutrašnja i spoljna politika su u nadležnosti Vlade Republike Srbije. Da li predsednik države ide u Brisel da pregovara na osnovu toga što je i dalje predsednik SNS-a i time šef premijerki i ministrima?

Predsednik Republike bi morao da zna da to što je, baš kao i Tadić pre njega čije stope dosledno prati, zadržao poziciju predsednika SNS-a, znači da nije predsednik svih građana, već samo predsednik 2 miliona punoletnih građana koji su glasali za njega. U Srbiji živi 5,8 miliona punoletnih građana.
Sa SNS-om i njenim predsednikom niko ne želi dijalog po bilo kom pitanju. Neko ko vređa i omalovaža pre podne, ne može da očekuje da će onaj koga vređa sa njim razgovarati posle podne. To bi morala da razume i međunarodna zajednica koja ga promoviše. Neko ko uništava državu i ko kontroliše sve medije ne može da očekuje bilo kakav dijalog po bilo kom pitanju. Naročito ne po pitanju obećanja koja je dao, a o kojima nije obavestio građane Srbije.
Da li međunarodna zajednica, koja podržava neiskrene pozive na dijalog predsednika SNS-a, zna da je za promenu Ustava Republike Srbije neophodan referendum na koji mora da izađe pola birača upisanih u birački spisak, a to je između 3,8 i 3,9 miliona građana? Da li zna da neko ko blati i vređa sve političke protivnike svakodnevno, ko na konferencijama za medije i medijskim nastupima vređa inteligenciju većine građana, ne može da postigne konsenzus o bilo kom pitanju u društvu, a kamoli o pitanju Kosova i Metohije i da obećanja koja im je dao ne može da ispuni?
Šta je tema sutrašnjih pregovora u Briselu? Koja konkretna pitanja? Da li je tema kulturna baština Srbije, imovina pravnih lica kao što je Trepča, imovina EPS-a, Telekoma? Na osnovu kojih nadležnosti i o čemu predsednik SNS-a sutra pregovara u Briselu?(Press DJB)♦