14. internacionalni art kamp u Kosjeriću

14. internacionalni art kamp u Kosjeriću

02/08/2017 Off By
Četrnaesti internacionalni art kamp u Kosjeriću održava se od 27. jula do 11. avgusta. Ovogodišnja tema kampa je „Eho”- sa akcentom na dijalogu mladih umetnika koji će svojim umetničkim izrazima biti u prilici da iskažu forme, oblike, događaje koji su u korelaciji i koji se međusobno obogaćuju novim značenjima.

U toku dve nedelje stanovnici Kosjerića ugostiće preko 30 učesnika koji dolaze iz Meksika,Tajvana, Argentine, Italije, Španije, Belgije, Holandije, Severne Irske, Švajcarske, Francuske, Japana, Nemačke. Kroz ovaj vid interakcije, Kosjerić postaje mesto kulturnog pluralizma gde se susreću različite kulture koje svojom autentičnošću doprinose da Kosjerić u toku dve nedelje postane kulturno interaktivno mesto, koje će novim umetničkim intervencijama i performansima u javnom prostoru stanovnicima Kosjerića omogućiti bogatiju i dinamičniju kulturnu scenu.
Učesnici kampa biće raspoređeni u tri radionice: pozorišna radionica, radionica murala i grafita i muzička radionica. U okviru dvonedeljnog rada i druženja na kampu, pored stranih i domaćih umetnika biće realizovana, kao i svake godine, dečija radionica koja je namenjena najmađima koji će takođe imati priliku da iskažu svoju kreativnost na novi način.
Završni program, odnosno rezultat dvonedeljnog rada stanovnici Kosjerića će imati priliku da pogledaju u prostoru Doma kulture u Kosjeriću 8. avgusta, dok će Begrađani priliku za to imati dva dana kasnije u umetničkom prostoru Kvaka 22.
Pomoć za realizaciju kampa organizatoru K-Town Group-i dali su: Mladi istraživači Srbije uz podršku Ministarstva omladine i sporta kroz program “MLADI SU ZAKON”, Titan cementara Kosjerić, Opština Kosjerić, i druga lokalna preduzeća.♦