Podgorica: Ana Brnabić razgovarala sa Majklom Pensom

Podgorica: Ana Brnabić razgovarala sa Majklom Pensom

02/08/2017 Off By

 

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, sastala se danas, na marginama Samita Američko-jadranske povelje (A5) u Podgorici sa potpredsednikom Sjedinjenih Američkih Država Majklom Pensom.Brnabićeva izrazila zadovoljstvo zbog nedavno okončane, uspešne radne posete predsednika

Aleksandra Vučića Vašingtonu, koja je dala podsticaj daljem razvoju saradnje dveju država i istakla da to govori u prilog tome da je unapređenje ukupnih bilateralnih odnosa sa SAD jedan od spoljno-političkih prioriteta Srbije.
Ona je istakla značaj dosadašnje podrške SAD procesu evropskih integracija Srbije i izrazila nadu da će na tom planu naša zemlja imati podršku i od nove američke administracije.
Predsednica Vlade je naglasila da je prevashodni interes Srbije da se očuva mir i stabilnost regiona zapadnog Balkana, da u tome naša država doprinosi svojim konstruktivnim pristupom i da će to činiti ubuduće.
Brnabićeva je podvukla da samo očuvanje mira i stabilnosti u regionu, ali i rešavanje svih otvorenih pitanja kroz dijalog i traženje kompromisa, mogu da doprinesu napretku regiona, nastavku reformskih procesa i jačanju međusobne povezanosti.
Na sastanku je bilo reči i o bilateralnoj saradnji dve zemlje na planu bezbednosti, tokom kojeg je konstatovano da je u oblasti oružanih snaga i policije ostvaren najveći napredak u prethodnom periodu.
S tim u vezi, Brnabićeva je ukazala na punu posvećenost Srbije borbi protiv međunarodnog terorizma i spremnost da, u suzbijanju tog globalnog problema, naša država pruži aktivan doprinos.
Razgovarali su i o Briselskom dijalogu i implementaciji dogovorenog, na šta je predsednica Vlade Srbije istakla neophodnost što skorijeg formiranja Zajednice srpskih opština.(Press Vlada)♦