Poruka Zorane Mihajlović kineskim izvođačima: Koridor 11 strateški važan – pojačajte radove

Poruka Zorane Mihajlović kineskim izvođačima: Koridor 11 strateški važan – pojačajte radove

21/07/2017 Off By

 

 

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa predstavnicima “Šandong haj – spid grupe” i ambasadorom NR Kine u Srbiji Li Mančangom, o radovima na izgradnji dve deonice Koridora 11, od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga, ukupne dužine 50,2 kilometra.

Mihajlovićeva je rekla da je Koridor 11 strateški važan za razvoj Srbije i da je spremna da na svaki način pomogne da se projekat vredan više od 300 miliona dolara završi u roku, uključujući i preduzimanje svih mera predviđenih ugovorom.
“Očekujemo od glavnog izvođača da posveti veću pažnju kontroli i izboru podizvođača i da maksimalno iskoristi građevinsku sezonu koja je u punom jeku”, istakla je potpredsednica Vlade.
Ona je rekla da su inženjeri iz Ministarstva u poslednjih godinu dana svakodnevno na terenu upravo da bi se ispoštovali kvalitet i rok. “Mislimo da može brže, a stanje na terenu pokazuje da glavni izvođač i podizvođači moraju da pojačaju radove”, rekla je Mihajlovićeva.
“Ukupna vrednost zajedničkih projekata Srbije i Kine u oblasti infrastrukture, planiranih i aktuelnih, veća je od pet milijardi evra i do sada smo imali veoma dobro iskustvo sa gotovo svim kineskim kompanijama”, rekla je Mihajlovićeva.
Ambasador Mančang rekao je da kineska vlada i Ambasada Kine u Beogradu pažljivo prate kako teku radovi na Koridoru 11, koje izvode kineske kompanije, i dodao da kompanija „Šandong“ ima nameru da dalje razvija poslovne aktivnosti u Srbiji.
“Očekujem da obe strane učine sve da se posao završi u ugovorenom roku i u traženom kvalitetu, jer je investicija je rezultat sporazuma naše dve države i dve vlade”, rekao je Mančang.♦