Pregovori štrajkačkog odbora i Fijat Krajsler automobili se nastavljaju

Pregovori štrajkačkog odbora i Fijat Krajsler automobili se nastavljaju

19/07/2017 Off By
U nastavku pregovora rukovodstva i štrajkačkog odbora kompanije „Fijat Krajsler Automobili, koje predvodi predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sa ministrima privrede i rada i socijalne politike Goranom Kneževićem i Zoranom Đorđevićem, bilo je reči o četiri zahteva koje je štrajkački odbor postavio pred rukovodstvo te kompanije. Pregovori će se nastaviti i u narednim danima, kada će se o svakoj tački posebno razgovarati.

Da podsetimo, radi se o analizi procesa i eventualnoj optimizaciji rada, obezbeđivanju noćnog prevoza za radnike koji ostaju prekovremeno, kao i mogućnostima za povećanje plate i isplate bonusa efikasnosti. Predstavnici kompanije FKA Kragujevac izazili su spremnost organizovanja posebne Komisije, u kojoj će učestovovati i predstavnik štrajkačkog odbora, a koja će imati za cilj da se izvrši analiza svih procesa rada u toj kompaniji radi eventualne optimizacije poslovanja i ispravljanja svih mogućih nedostataka.
Istovremeno, naglasili su da će razmotriti opcije za obezbeđivanje nadoknade za radnike koji ostaju prekovremeno u toku noći, ali će se o tome detaljnije razgovarati već u toku sutrašnjeg dana.
Kada je reč o drugim zahtevima, predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić podsetila je da su radnici FIAT-a vredni i lojalni ljudi, kao i da je ovo prvi put kako su stupili u štrajk od kako kompanija posluje u Srbiji i apelovala je na obe strane da se u narednim danima razgovara o svim mogućim opcijama koje bi bile na zadovoljstvo svih.♦