Rukovodstvo Fijata razgovara sa članovima štrajkačkog odbora!

Rukovodstvo Fijata razgovara sa članovima štrajkačkog odbora!

19/07/2017 Off By
Predsednica Vlade Ana Brnabić otvorila je danas pregovore između rukovodstva „Fijat Krajsler automobili“ iz Kragujevca i štrajkačkog odbora koji predstavlja radnike te kompanije, zahvalivši se, pre svega, radnicima na odluci da prekinu štrajk i nastave sa proizvodnjom, kao i rukovodstvu kompanije na otvorenoj komunikaciji u prethodnom periodu.

„Problem uvek može da iskrsne, ali je važno da se na vreme razgovara o tome i zajednički pronađe rešenje“, rekla je Brnabić i dodala da je Vlada u te svrhe oformila posebne institucije koje se bave mirnim rešavanjem sporova, kao i da se ubuduće na ovakve mehanizme treba više oslanjati.
Predstavnici „Fijat Krajsler autormobili“ zahvalili su se predsednici Vlade Republike Srbije na angažmanu i vremenu da se pitanje štrajka reši.
Predsednik štrajkačkog odbora Zoran Marković preneo je zahteve radnika, posebno se osvrćući na optimizaciju rada i bolje uslove.
Imajući u vidu da ima dosta tema o kojima mora da se razgovara, predsednica Vlade predložila je kontinuitet u razgovorima u toku današnjeg dana i narednih dana u cilju pronalaženja najboljeg rešenja za sve.(Press Vlada)♦