Turistička sezona: Policija danonoćno kontroliše vozače

Turistička sezona: Policija danonoćno kontroliše vozače

18/07/2017 Off By

 

Direktor policije Vladimir Rebić poručio je danas da će saobraćajna policija i u narednom periodu intezivno kontrolisati vozače koji se ne pridržavaju propisima. Voze pod dejstvom alkohola, ne vezuju sigurnosne pojaseve i ne poštuju ograničenje brzine.

„Zbog velike gustine saobraćaja neophodno je da vozači budu strpljivi i oprezni, da se pridržavaju saobraćajnih propisa, posebno u toku letnje sezone kada je frekvencija saobraćaja veća“, rekao je direktor Rebić nakon obilaska saobraćajnih policajaca koji radarima kontrolišu brzinu kretanja vozila na Ibarskoj magistrali kod Orlovače.
Prema njegovim rečima, deonica Ibarske magistrale, od petlje Orlovača do Ripnja, duga 7,5 kilometara, spada u jednu od 10 najugroženijih u našoj zemlji.
„U prethodnih godinu i po dana na ovom delu puta tri osobe su izgubile život, a više od 50 je zadobilo povrede“, izjavio je Rebić.
Prema njegovim rečima, ovu deonicu dnevno pređe više od 26.000 vozila što na godišnjem nivou iznosi oko deset miliona vozila.(Press MUP)♦