SRS: Umesto ruskim humanitarcima – diplomatski status daje se  činovnicima EU

SRS: Umesto ruskim humanitarcima – diplomatski status daje se činovnicima EU

18/07/2017 Off By
Srpska radikalna stranka zahteva da Vlada Republike Srbije hitno uspostavi diplomatski status za sve članove Ruskog humanitarnog centra u Nišu. Ruski humanitarni centar mora imati status najmanje onakav kakav su u Srbiji dobili NATO vojnici koji nesmetano vršljaju po našim putevima. Umesto da pokažu dobru volju i iskreno prijateljstvo sa Ruskom Federacijom, predstavnici režima se razmeću dodelom diplomatskog statusa kojekakvim službenicima EU.

Politika koju je Ana Brnabić promovisala izjavom da će Srbija između Ruske Federacije i Evropske unije izabrati Evropsku uniju, što je ćutanjem potvrdio i Aleksandar Vučić, iz dana u dan se potvrđuje na delu, naglašavaju Radikali.
Davanje diplomatskog statusa službeniku Fronteksa, Agencije Evropske unije za evropsku i obalsku stražu, je apsolutno neprihvatljivo. Agencija se bavi povratkom migranata koji nemaju pravo da uđu u EU, što ukazuje na opasnost da će ta Agencija raditi na zadržavanju takvih migranata u Srbiji.
Stav Srpske radikalne stranke je da Srbija neće imati nikakve koristi od delovanja Fronteksa, ali potencijalna šteta može proizvesti velike negativne posledice po državu i narod. Nema objektivnih razloga da se Fronteks angažuje u Srbiji, a posebno ne sa diplomatskim statusom njihovih službenika, zaključuju Radikali u pisanom saopštenju medijima.♦