Vučić otvorio Sajam naoružanja i demantovo da je bilo pritisaka da Vulin ne bude ministar odbrane

Vučić otvorio Sajam naoružanja i demantovo da je bilo pritisaka da Vulin ne bude ministar odbrane

27/06/2017 Off By

Ranka Čičak


Osmi međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme “Partner 2017”, danas je otvorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Na otvaranju sajma rekao je da će strane kompanije moći da u narednom periodu učestvuju u srpskoj odbrambenoj industriji do 49 odsto, zahvaljujući izmenama zakona koje je pripremilo Ministarstvo odbrane. Vučić je dodao da će u ovoj godini fabrikama odbrambene industrije biti isplaćeno 49,9 miliona evra, kao podrška države za unapređenje sopstvenih kapaciteta.
Podsetio je da je Srbija od 2014. do 2016. investirala 126 miliona evra u odbrambenu industriju Srbije i “Jugoimport SDPR”.
“Napravili smo više novih fabrika i pogona, i ono za šta su nam se nekada smejali, od toga da su govorili za ‘lazara’ da će ostati samo maketa, a mi završavamo treći, unapređeni model ovih dana u Tehničko-opitnom centru. To je postalo oruđe kojim možemo da se ponosimo i na čijem unapređenju možemo i u budućnosti da radimo”, rekao je Vučić.
Tokom susreta sa novinarima Aleksandar Vučić demantovao je tvrdnje medija da je na njega vršen pritisak da Aleksandar Vulin ne bude na čelu Ministarstva odbrane.
-Niko na mene nije vršio pritisak i niko me nije zvao iz bilo koje ambasade, izjavio je Vučić. Istakao je da u Skupštini Srbije postoji stabilna većina od 128 ili 129 poslanika koji će glasati na novu Vladu Srbije a da će najveći izazov za buduću premijerku biti održanje finansijske dicipline.♦