DJB: koje kvalifikacije preporučuju članove nove Vlade?

DJB: koje kvalifikacije preporučuju članove nove Vlade?

27/06/2017 Off By
Danas je u 9,15 minuta u Skupštinu Republike Srbije stigao predlog mandatarke Ane Brnabić za sastav nove Vlade sa priloženim biografijama kandidata. Nakon čitanja njihovih biografija, koje su sami pisali i u njih sigurno uneli sve najbolje o sebi, je jasno da je predložena vlada samo nastavak sistema koji je za sebe izgradila partokratija po kome se na najodgovornija mesta u državi postavljaju isključivo partijski poslušnici bez znanja, radnog iskustva, ideja i integriteta, sistema koji ubija Srbiju.

Kako drugačije objasniti postavljanje Vulina na mesto ministra odbrane. Šta ga u njegovoj biografiji preporučuje za obavljanje tog posla? Šta ga je kvalifikovalo da u prethodnoj vladi bude ministar za rad i socijalna pitanja?
Ili, šta je u prethodnoj vladi kvalifikovalo Zorana Đorđevića da vodi ministarstvo odbrane, a šta ga, osim partijske pripadnosti, kvalifikuje da vodi ministarstvo za rad i socijalna pitanja?
Tu su i pratijski kadrovi bez dana nepartijskog radnog iskustva. Počev od SPS-ovih ministra Ružića i Antića, ili SNS-ove Jadranke Joksimović.
Kakve veze ima ministar Antić sa energetikom?
Kakve veze ima ministarka Mihajlović sa saobraćajem?
Kakve veze ima ministar Stefanović sa policijom i unutrašnjim poslovima?
Kakve veze ima ministar Ružić sa državnom upravom?
Kakve veze ima ministar bez portfelja Krkobabić sa regionalnim razvojem i javnim preduzećima, osim što je u Pošti zaposlio sve svoje?
Šta će Nenad Popović u vladi? Čovek koji je bukvalno uništio Minel i oterao ga u stečaj. Koji, kao ni Karić, Dinkić i Šarić i svi drugi predsednikovi ljudi, nije odgovarao. U vladu će ući jedan od ljudi koji je bukvalno učestvovao u pljačkaškoj privatizaciji. Pored Gorana Kneževića, u vladu ulazi još jedan ministar koji je bio hapšen a zatim oslobođen zbog zastarevanja predmeta, ministar Goran Trivan.
Ana Brnabić je u ovoj i ovakvoj vladi već duže od godinu dana. Zna da ovu vladu nije birala ona. Nijednog ministra. Ona sigurno zna da je vlada ogrezla u korupciji, zna za partijsko zapošljavanje, da na najodgovornija mesta dolaze najgori partijski poslušnici, zna za korupciju, zna za bahatost, zna za kontrolu medija, za poniženi parlament, zna za sva kršenja Ustava i zakona Srbije. I ćutala je o svemu ovome i sada to radi. I zna da je u novoj Vladi niko ništa neće pitati, kao što je nije pitao ni u prethodnoj. Zna i da nema mnogo iskustva čak ni za oblast za koju je bila zadužena kao ministarka u prethodnoj vladi. I pored svega toga, i pored činjenice da sigurno i sama zna da nije kvalifikovana da vodi vladu, prihvatila je tu najodgovorniju poziciju u državi prihvatajući i da će vladu umesto nje, suprotno Ustavu, voditi neko drugi. Zbog svega ovoga, ona nije ni kvalifikovana ni dostojna pozicije predsednika Vlade Republike Srbije.
Predsednica skupštine je u 10,15 zakazala sednicu Skupštine za sutra u 10,00 časova, kršeći Zakon i Poslovnik koji kaže da se sednice zakazuju najmanje 24 sata pre njihovog održavanja. Medije to i sve ostalo iz ovog saopštenja očigledno ne interesuje mnogo, a ne interesuje ni mnoge ambasadore evropskih zemalja u Srbiji. Jer naglabanja o seksualnoj orijentaciji su sigurno mnogo “važnija” od plata, penzija, životnog standarda, pretvaranje Srbije u zemlju jeftine radne snage, korupcije, partijskog zapošljavanja. (Press DJB)♦