Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić: Dodik je političar koji se obogatio otkako je stupio na vlast

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić: Dodik je političar koji se obogatio otkako je stupio na vlast

27/06/2017 Off By
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik pojavio se krajem prošlog meseca na jednom graničnom prelazu između Bosne i Hercegovine i Srbije prijavljujući kako u BiH unosi gotov novac u iznosu od 200 hiljada evra, objavio je u državni ministar bezbednosti Dragan Mektić pozivajući Dodika da objasni poreklo novca.

Mektić je ocenio kako je to još jedna ilustracija kako se političari razbacuju novcem, dok se navodno brinu za interese ugroženog naroda koje predstavljaju.
“Igraju se sa stotinama hiljada evra koji se po džepovima nose, iznose, unose, a istovremeno pričaju o izdajnicima”, rekao je Mektić novinarima u Banjoj Luci dodajući kako je krajnje vreme da Dodik objasni narodu otkuda mu toliki novac.
Ministar bezbednosti BiH na odgovor nije trebao dugo da čeka. Dodik se oglasio nudeći objašnjenje kako je prodao dva stana koja je imao u Beogradu pa je dobiveni novac preneo u BiH.
“Želim samo zbog javnosti da izjavim da sam u svom imovinskom kartonu, što je svakom vidljivo, proteklih godina uredno prijavio i dva stana u vlasništvu, od po 77 četvornih metara u Beogradu, u Bulevaru Kralja Aleksandra, koje sam nedavno prodao i to je novac koji sam legalno prijavio i uneo”, kazao je Dodik lokalnim medijima.
Ministra Mektića optužio je za spletkarenje i izmišljanje urota. “On (Mektić) je na sebe preuzeo ulogu bosanskog političkog klovna”, kazao je Dodik.
Dodikova imovina već je godinama predmetom pažnje jer je reč o političaru koji se silno obogatio otkako je stupio na vlast.
Najpoznatija afera koja se za njega veže je ona o kupovini vile na Dedinju. Srpska demokratska stranka (SDS), čiji je Mektić član, još je u novembru 2015. podnela krivičnu prijavu protiv Dodika i “Pavlović banke” zbog sumnje da je ta kupovina vredna više od 700 hiljada evra obavljena gotovim novcem ,čije pokriće Dodik nije mogao da dokaže, a da je sve “zakamuflirano” fiktivnim bankovnim kreditom.
Tužilaštvo BiH otvorilo je istragu po ovoj prijavi, a ona i dalje traje.(Agencije)♦