Poziv mladim umetnicima za učešće na Osmom Mikro FAF festivalu

Poziv mladim umetnicima za učešće na Osmom Mikro FAF festivalu

24/06/2017 Off By
Oranizatori Mikro FAF – Mikro festival amaterskog filma, Udruženje „Satibara” raspisali su konkurs za osmo izdanje ovog međunarodnog festivala kratkog filma MikroFAF

Ovogodišnje druženje i gledanje filmova biće od 5. do 7. oktobra u Muzeju Jugoslovenske kinoteke u Beogradu, a slogan pod kojim se festival održava je LOUD EDITION.
Organizatori navode da i dalje drže fokus na umetničkoj slobodi, samoorganizovanosti, gerilskom filmu, art brutu, low-fi filmu, eksperimentalnim formama i svim audio-vizuelnim oblicima kroz koje umetnici imaju potrebu da se izaze. Glasno!
Kategorije za koje potencijalni učesnici mogu da se prijave:
-Kratki uradi sam film. Odnosi se na filmove u svim rodovima i tehnikama izrade (igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni), nastalim u neprofesionalnim okolnostima, bez angažovanja profesionalnih radnika i bez profesionalnih obaveza tokom i nakon realizacije.
-Nezavisni kratki film. Podrazumeva filmove koji ne odgovaraju uradi sam kriterijumima, a koji su nastali u slobodnoj produkciji, bez komercijalnih namera i producentskih pritisaka.
-Loud Film. Ovom kategorijom žele da skrenu pažnju na pojave i događaje u društvu koje možda izgledaju tiho, a zaslužuju glasnu reakciju: “Zabodite prst u oko, dunite u pištaljku, uperite kameru u srž problema, bacite kamenčić koji će da pokrene lanačnu reakciju”. Loud film nema žanrovskih ograničenja, važno je samo da je vaše delo nastalo kao potreba da dignete glas u ime onih koji ćute.
Mikropolis nagrade – ručno rađene statuete – dodeliće tročlani žiri.
Rok za dostavljanje radova je do 15. avgusta, Prihvatljivo trajanje rada je do 15 minuta, Maksimalan broj filmova po autoru je tri, Ne postoje ograničenja u odnosu na zemlju porekla autora ili filma.
Autor treba da naznači za koju kategorija prijavljuje film (Uradi sam film, Nezavisni kratki film, Loud Film). Ukoliko to ne učini ili ako film ne odgovara prijavljenoj kategoriji, organizatori će u odnosu na temu ili „uradi sam” princip uključiti film u jednu od selekcija po svom nahođenju.
Filmovi koji nisu na srpskohrvatskom ili engleskom jeziku, moraju imati prevod (na jedan od ova dva pomenuta jezika).
Radovi se prijavljuju tako što ih pošaljete elektronskim putem podizanjem filma na neki od sajtova za deljenje velikih fajlova (Wetransfer, DropBox, SendSpace,Yousendit, FileConvoy i sl.) i ispišete podatke koje nam pošaljete na e-mail festivala [email protected], nakon čega će vam prijem biti potvrđen i film će se smatrati prijavljenim.
Podaci koje je neophodno dostaviti su: naziv filma, ime i prezime autora, godina i zemlja produkcije, kratak opis (maksimalno 500 reči) i trajanje filma, kratka biografija autora (maksimalno 500 reči), kontakt telefon i e-mail autora. Nepotpune prijave neće biti razmatrane.
Jednom prijavljen film nije moguće odjaviti; festival zadržava pravo na prikazivanje filma više puta kao deo selekcije festivalskog programa uz obaveštavanje autora, kao i na korišćenje isečaka ili fotografija iz filma u promotivne svrhe.Za sve dodatne informacije pišite nam na [email protected]