Saopštenje Liceulice: poslednja nedelja juna u znaku Lice nedelje

Saopštenje Liceulice: poslednja nedelja juna u znaku Lice nedelje

24/06/2017 Off By
Poslednje nedelje juna, na različitim lokacijama u Beogradu obeležićemo Liceulice nedelju, koja je uvek dobra prilika da bacimo novo svetlo na naše prodavce i na rad samog fonda.

Ova nedelja posvećena je našim prodavcima, čitaocima i timu koji vredno radi na tome da Liceulice svakodnevno bude podrška za one koji veruju u promenu. I ovaj put biće raznovrsnih programa, od poznatih ličnosti koje će se pridružiti prodavcima na ulici, preko tribine povodom novog broja, do centralne proslave u neformalnom Kulturnom centru Kvaka 22, uz kreativno učešće prodavaca u ulozi pesnika i DJ-eva.
Kao i prethodnih godina, u okviru Liceulice nedelje nastojimo da animiramo što više poznatih ljudi da se jedan dan okušaju kao prodavci, zajedno sa redovnim Liceulice prodavcima, koji će im služiti kao vodiči i pomagači. Direktnom podrškom afirmisanih glumaca/novinara/sportista ili drugih „lica sa ekrana“, doprinosimo smanjivanju stigme prema marginalizovanim grupama, i pokazujemo kako svaki pošten posao dobar i dostojanstven. Ovaj put, prodavcima će se pridružiti glumac Ivan Tomić, koji je nedavno svoju nagradu za najbolji karaoke nastup donirao upravo našem udruženju, aktivistkinje iz Rekonstrukcija ženskog fonda, i drugi.
U okviru Liceulice nedelje organizujemo i tribinu posvećenu pitanjima vezanim za uslove rada danas, što je i tema novog, 37. broja magazina. Tribina će biti održana u bašti bara Kaste (Deligradska 4), a više detalja učesnicima objavićemo uskoro.
Centralni događaj Liceulice nedelje odigraće se u neformalnom Kulturnom centru Kvaka 22. Na njemu ćemo podeliti tradicionalne nagrade za najuspešnije prodavce, predstavićemo novu Štenderaj kolekciju majica, koje će moći da se kupe po specijalnim cenama, a posebno smo ponosni što ćemo predstaviti naše prodavce u drugom svetlu. Budući da već neko vreme na stranicama magazina objavljujemo poeziju naših prodavaca, među kojima su Nikola Repec, Svetlana Petrović i mnogi drugi, na Liceulice proslavi oni će imati priliku da je čitaju rame uz rame za afirmisanim i cenjenim pesnicima i pesnikinjama. Jedan od naših najpoznatijih prodavaca, Milutin Savić Milutko, još jednom će se oprobati kao DJ zajedno sa Liceulice timom.
Liceulice nedelja biće i odlična prilika da se informišete o svim programima podrške koje nudimo prodavcima, kao i o raznim načinima na koje možete podržati naš rad.(Press LU)♦