Skupština PKS: Ana Brnabić najavljuje četvtu industrijsku revoluciju i digitalizaciju!

Skupština PKS: Ana Brnabić najavljuje četvtu industrijsku revoluciju i digitalizaciju!

22/06/2017 Off By

Ranka Čičak

-Jedvam čekam da postanem predsednica Vlade, da što pre počnem da radim korisne stvari za vas privrednike i Srbiju – rekla je danas na Skupštini Privredne komore Srbije Ana Brnabić. On je sigurna da je ministarstvo za javnu upravu koje vodi već godinu dana dovoljno kompetentno da da dobrog premijera.

U protekloj godini u dražvnoj upravi napravljena je ušteda od 43 miliona evra, jer je broj zaposlenih smanjen za 40.000 ljudi. Ako se tu doda i smanjenje broja zaposlenih u javnim preduzećima ušteda je 180 miliona evra. Kako kaže Ana Brnabić ovaj se novac može korisno upotrebiti. Ukupno je 82.000 ljudi manje. Sada se ide na drugu fazu reforme. Preostale treba prerasporediti tako da budu korisni.
Ministarka i buduća premijerka kaže da je elektronska uprava efikasna, transparentna i neophodna u brbi protiv korupcije.
U prvom koraku takvog rada pokazalo se da je za 17 posto skočio broj preduzetnika koji su prešli iz sive ekonomije od 2015. godine. Inspekcije su otkrile 10.744 radnika koji do dada nisu bili prijavljeni. Sada 93 posto njih je prijavljeno.
Priroritet buduće vlade biće i četvrta industrijska revolucija i digitalizacija.♦