Otvoreno pismo zvanicama na inauguraciju Aleksandra Vučića

Otvoreno pismo zvanicama na inauguraciju Aleksandra Vučića

22/06/2017 Off By
Poštovani, Mi, koji već treći mesec protestujemo protiv diktature Aleksandra Vučića i njegovog režima, želimo da vas obavestimo o sledećem:

Tačno je da je Aleksandar Vučić dobio najviše glasova u prvom krugu, ali nije pobedio na izborima . Raspolažemo brojnim dokazima da su izbori od početka do kraja bili neregularni , da nisu sprovedeni u skladu sa zakonom i da se radi o izbornoj krađi koja je sprečila održavanje drugog kruga izbora. Aleksandar Vučić je osim dosadašnje funkcije premijera, predsednika SNS, formalno i na čelu svih službi bezbednosti, a neformalno je uzurpirao i položaj Javnog tužioca i vrhovnog sudije. I to mu nije bilo dovoljno, pored policije i vojske kojima takođe upravlja, za svaki slučaj formirao je i svoje parapolicijske snage, koje primenom sile i terora uteruju strah građanima Srbije.
Aleksandar Vučić direktno utiče na najgledanije i najčitanije medije u zemlji. Srbija nije zemlja slobodnih medija i slobodnih novinara. Svi koji mu se javno suprotstave bivaju linčovani – u njegovim medijima, u njegovim nastupima ili fizički eliminisani. Srbija je zemlja gde zbog jednog SMS-a možete zauvek nestati i gde policija saučestvuje sa mafijašima pod fantomkama u noćnom rušenju čitavih kvartova prestonice.
Aleksandar Vučić je čovek koji se javno za skupštinskom govornicom zalagao za ubijanje sto Muslimana za jednog Srbina, javno se zalagao i za skrivanje Ratka Mladića, a i danas su na njegovim skupovima ratni zločinci počasni gosti. Aleksandar Vučić se deklarativno zalaže za mir i saradnju, a svojim brojnim aktivnostima i politikom doprineo je pogoršanju odnosa u regionu. Deklarativno se zalaže za sistem evropskih vrednosti, a svakodnevno krši osnovne postulate demokratije. Njegova sladunjava retorika možda prija briselskom uhu, ali je potpuno u suprotnosti sa surovom praksom koju demonstrira u zemlji. Moglo bi se još puno toga nabrajati, ali znamo da nemate preterano vremena da se bavite nama, običnim građanima, vrlo nezadovoljnim i vrlo zabrinutim. Vi ste u skladu sa vašim interesima i protokolarnim obavezama već u pripremi svečanih toaleta i kurtoaznih govora kojim ćete se obratiti lažnom predsedniku Srbije. Znamo mi to i razumemo, i ne odobravamo , naravno. A znamo da će doći i vreme kada ćete se možda upitati gde je taj demokratski potencijal Srbije, što se ne oglasi – vodite računa da tada ne bude prekasno – i za vas, i za nas. Čuvari vatre – Protiv Diktature.♦